"Ingen är så blind, som den som inte vill se"

Sooo true.
Hektisk natt. Hektisk morgon.. Vaknade första gången vid 3 och va i princip vaken till 5... Att vakna av hysteriskt gråt är inte kul. Att vakna av gnäll är jobbigt, men att vakna av gråt skapar alltid nån slags direkt panik över att något är fel. Isa va nog mest trött och sliten. Vi har åkt bil kors o tvärs i över en vecka. Igår kväll va vi i Karlstad, stressade i och ur bilen från klockan 16-20. Så det var självförvållat. Men nu har hon iallafall höstoverall, vinter/höstmössa, stickad tröja, benvärmare(jag kunde inte låta bli), fleecetossor, vantar och mockasiner(fick gratis, säkert jättebra) så nu ska hon väl klara sig ett tag. Får se om polarn o pyret är så bra som dom säger. Trots att jag älskar att shoppa så måste jag säga att jag handlar inte så mycket åt henne annars. Hon har fått så mycket så jag anser att det är viktigare med sparande till henne. Så hon kan få det hon vill ha när hon blir äldre. Självklart inte allt hon vill ha, jag avskyr bortskämda ungar. Alltså när dom är sådär grisigt bortskämda och har allt man kan köpa och det ordet dom lärde sig typ först va "MIN" och vägrar dela med sig och låna ut saker till sina kompisar. Krääks på det. Fy skäms föräldrar!
Köpte även en matberedare som man måste ha när man är sådär ambitiös som jag är ;) och gör all barnmat själv. Jag kan verkligen inte köpa den där barnmaten som bara heter olika saker och alla luktar precis likadant. Inte så mycket tillsatser iallafall men, nej, jag köper den bara när jag åker bort. Typ jättelångt=). Sen så blir det billigare, det är också viktigt. Och inte lika många glasburkar som förstör miljön. Många plusgrejer med egen barnmat. Men man ska ju som sagt inte göra det om man inte hinner. Men jag har ju bara en unge och en hund. Och hunden får nöja sig med krav-märkt=D, haha! Har dock övervägt att göra egen hundmat också, för att han fått två allergiska reaktioner. Men jag hinner faktiskt inte det nu.
Sen köpte vi ett litet skåp till x-box,  förstärkare och all ful skit. För att det inte ska synas och för att inte Isa ska tugga på sladdar och dra i allt när hon lär sig gå. Nu har man ju upptäckt vad fort tiden går så jag är rädd att jag inte ska hinna med. Nu ålar hon ju iväg fort som tusan.
För övrigt vill jag verkligen ha ett nytt hus. Ett hus som Isa har ett såpass stort rum så hon får plats med alla tavlor och ramar som hon fick när hon döptes. Och så åtminstone spjälsängen får plats den dagen hon flyttar ut ur vårat sovrum. Det är ju verkligen ett lyxproblem, endel bor på gatan. Men drömma får man=).
Vill förresten tacka alla snälla för att ni kommer fram/skickar till mej och tycker att bloggen är bra. Den är ju inte direkt flashig, bara mina tankar. Men det är väldigt trevligt med feedback=).

Nej nu ska jag borsta tänderna, klockan är ju bara 13.30... Hahaha! Fräscht va!?

Snyggot=)

Btw... 30min crosstrainer, 90situps och 20armhävningar... Duktiga duktiga jag=). Och några chips på det!=P






"se till att solen skiner på dig, utifrån eller innifrån"

Men här är det inte så soligt, varken innifrån eller utifrån. För igår va jag full. Och idag blev jag påmind om varför jag sällan blir just full längre. För usch hur jag mår. Det känns som att nån har gödslat i munnen på mej(uhhh...) och som att jag åldrats 30år från igår. Nej fy säger jag bara, så skulle aldrig Anna Skipper ha gjort. Haha! Hon är ju lite av en idol=). Nej det jag vill säga är nog att öltältet hade klarat sig utan en lönnfet tant som hoppade på bord och viftade med röda ballonger igår. Och det va ballonger och inget annat för dom som undrar.. Nog om detta.

Det har iallafall blivit höst och det är kallt och jag är inte riktigt redo för det. Men det är bara att gilla läget. Så gill gill gill....
Om 12dagar börjar jag jobba helger.  Då har jag varit ledig i 9månader. Det känns jätte konstigt. Sist jag jobbade så va jag inte mamma och nu är jag mamma. Det känns konstigt.
Jag har ju läst lite femenistböcker nu och jag funderar och tänker och tänker och funderar. Jag kan inte riktigt bestämma mej vad jag själv tycker. Det är ju ganska starka kvinnor som har skrivit böckerna och jag vill inte bli järntvättad. Jag vill bara bli jag.

Och jag tycker nog att det finns många brister i jämställdigheten i Sverige och resten av världen.
Jag tror att tjejer/kvinnor kommer må sämre och sämre om inte man vänder upp och ner och in och ut på gamla töntiga traditioner.
Jag tror man ska passa sig lite för att tro att alla tjejer vill satsa på karriären istället för sina barn. För så är inte fallet.
Jag tror att man ska inse att bebisen ligger i mammans mage och det är just mamman som har hormoner i rullning, ska(man gör som man vill) amma, som bebisen känner att "den sitter ihop med" under den första tiden i livet. Tror att denna tid är viktig och att man inte ska börja tjafsa om att man ska ut och erövra världen just då.Enligt mej kan det vänta.
Jag tycker att man ska få upp ögonen på alla killar/män så att dom inser att alla mår bättre om det är mer jämställt, kvinnorna gladare och lugnare=alla mår bättre.
Kvinnor kan inte va mammalediga, få lägre inkomst av en redan lägre inkomst och samtidigt betala hälften av alla utgifter.
Kvinnan kan inte va den som är hemma med vård av sjukt barn varje gång det händer.
Och framförallt, kvinnor kan inte va hemmafruar som för 50år sen och samtidigt arbeta. Men får välja Ett av jobben.

Det va iallafall några av de sakerna jag har kommit fram till.. Just nu är jag ju fortfarande "bara" mamma och jag digg digg diggar det=).(fast jag skulle behöva sova en hel natt...)

Förresten...
Idag har jag kollat på Eclipse och den va såklart grym... =)


Puss o kram!










"Back off all jävla yta och blaj. Själ och hjärta går före i kön. Verkligheten har vip-kort"

Den du! Mia skäringer är inge dum kvinna det inte!

Idag kom jag och Isa hem från sommarstugan. 4dagar utan dator och 3 utan teve. Underbart. Knappt nån mottagning på mobilen heller. Kusin Therese va där också. Hon har hjälpt mej massor med Isa, jag har riktigt skämts bort under dessa dagar. Isa också. Therese själv tycker nog inte att det va speciellt mycket semester. Inte fick hon sova på nätterna heller. Haha!
Såhär ska det va! Älskade sommarstuga=)



Har läst klart "Dyngkåt och hur helig som hellst" och det va en bok som va grym. Jätte bra helt enkelt. Passade mej på pricken precis. Just där är jag på många ställen.

Nu har jag börjat läsa "Akta er killar här kommer Gud, och hon är jävligt förbannad" av Linda Skugge, har inte läst så mycket. Men kommit fram till att stämningen i boken är ganska bitter. Och jag tycker personligen att det hämmar henne lite. Alltså, jag gissar på att hon vill få ut något budskap. Men jag blir bara less.

Var på BVC med lilla lillan i måndags. Berättade om vårt lilla(ja, det blev en jävla massa lilla här) problem på kvällen när hon ska sova. Hon vill ju hellst inte det så det tar ca 2 timmar varje kväll. I vilket fall tyckte hon att det lät ganska jobbigt. Och det är det nog också. Men man funkar tydligen så som mamma, eller helt enkelt som en person som tar hand om nån som inte kan ta hand om sig själv. Man klarar väldigt mycket mer än vad man tror, för att man måste. Och man vill. I vilket fall så fick jag en tidning om "hur man lär sitt barn att sova på nätterna". Och jag säger(skriver) bara rakt ut; vilken jävla skit!!!!! Här är ett litet utdrag(och som ni säkert redan förstått så är det inget jag gillar):

"Förr eller senare blir barnet så trött att det lägger sig självmant. Och alla former av kroppskontakt får bara barnet att skrika mer. Efter högst en halv minut går ni ut ur rummet igen.
endel barn kommer trissa upp sig själva till ren desperation, kastar ut allt som finns i sängen och kan illvråla tills de kräks. Då är det lätt att ge upp som förälder men det finns ingen anledning att göra det. Även de här, litet intensivare barnen bör ju få hjälp att lära sig somna och detta är bästa sättet att lära sig det. Inte heller de barnen tar någon skada av att skrika så mycket, bara man inte blir arg på dem. Man låter lika vänlig bestämd och lägger tillbaka kudden som åkte i golvet-men bara en gång. Och har barnet kräkts får man förstås byta sängkläder"

Alltså, vad är det för nån jävla skit. Här säger dom att dom har "försiktighetsregler". Men helt plötsligt är det ok att dela ut häften där man kan uppmuntra folk att låta deras bebisar ligga o skrika till de spyr. Väldigt smart om personerna redan gör nåt liknande. Och så undrar jag hur den här metoden går ihop med forskningen om att bebisar som slutar gråta och inte får någon tröst slutar pga att de tror att det har blivit lämnade. Ja, alltså går det in en överlevnadsinstinkt mitt i allt elände. Nej fy fan! Jag säger; Trösta ert barn när det är ledset. Ta hjälp av alla ni känner när det känns som psykbrytet är nära och lyssna inte på puckon utan på eran instinkt.  amen.

Ett barn

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.

Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.

Ett barn som hånas
lär sig blyghet.

Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.

Ett barn som möts av tolerans
lär sig tålamod.

Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.

Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.

Ett barn som får känna trygghet
lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen.





"Dammråttor i hörnen är bara ett bevis på att man har viktigare saker att göra"

Ja, nåt sånt.
Dock har denna helgen gått i städandets tecken... Puh, uh o bläää.. Mamma o pappa har ju tagit hand om lilla Isa så att jag och Dan kunde göra massa tråk-saker. Igår kastade vi ut massa saker från källaren som hade blivit vattenskadade. En släpkärra blev det till tippen. Sen va det bara att köpa massa städgrejer, skrapor, klorin mm. Och skura golven. Så nu ska det inte va några avloppsbacillusker kvar där.
Idag har jag gjort ytterligare en rolig uppgift. Japp, putsat fönster... Och städat altanen... och tvättat...
Så nu är helgen över och jag är väldigt tacksam för det. Helgerna har blivit nån slags tortyr då jag måste göra allt som jag inte hinner under veckorna. Nä, tacka vet jag måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar.
Nu är iaf huset rent, tvätten tvättad, de flesta fönstrena putsade, ungen nybadad, gräsmattan trimmad, soporna slängda, flaskorna pantade, posten postad, barnmaten gjord, blocketgrejerna fotade, traderakläderna utlagda mm.
Så nu är det dags att packa väskan för en 5dagars tur till sommarstugan och det ska bli underbart fantastiskt jätte jätte härligt!

Jätte trevligt med glasdörrar... Förutom när dom ska putsas=)

Puss o kram! Ha dä gött!

"En stor kuk är en klen tröst i en fattig familj."

hahahahahahaha!!!!

Idag tänker jag inte skriva särskilt mycket. Jag har helt enkelt inte tid.
Dock tänker jag lägga in ett kort från Kos 04 på mej o Johanna, som Johanna har scannat in.. Det är alltså 6år sen! Jag ser ut som en blöt, blek katt och Johanna har arm-värmare i Greklan i typ Juli... hahaha!!!
Och dom säger att näsan växer hela livet.. WTF!




"Älska mej mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det mest"

Japp..
Idag har jag inte fått något gjort. Att äta och sova verkar va det vi hinner med just nu. Och en liten lunchpromenad med Pasha. Jag lyckades faktiskt få in 45min motion också. Och så har jag läst ut boken + börjat på en ny. När jag tänker efter så har jag fått liite gjort ändå. Imorgon kommer mamma o pappa hit och passar Isa så att vi kan städa ordentligt i källaren(och resten av huset). Inte så fräscht efter allt avloppsvatten=/. Ska bli gott. Det är faktiskt första gången nån kan passa henne "helt" eftersom jag slutade amma för en vecka sen.
Boken jag nu börjat läsa är "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer. Den verkar också vara en sån där bok som man inte riktigt kan släppa utan har ett riktigt sug efter(Va bra förresten, då kanske den ersätter mitt godissug=)).

Idag har vi sålt en duschdörr och jag ska faktiskt lägga ut lite mer kläder på Tradera. Trots att man får väldigt lite  pengar och det är mest arbete. Men vissa saker får man ganska bra för och när det gäller polarn o pyret kläder så är det riktigt bra andrahandvärde på det. Så jag ska lägga ut typ fyra såna plagg.. Sen har Dan lagt ut ganska mycket grejer på blocket. Ska lägga ut lite saker där också. Just nu är jag inne i en sån period där jag skulle kunna ha tre par jeans, några toppar, underkläder och inga prylar. Det är mest jobbigt tycker jag. Så min gamla dröm om en herrgård full i prylar är som bortblåst. Men det går nog över, bara vi får bort allt onödigt som vi har.

Igår somnade Isa kl.18, sov till kl.22 då jag väckte henne och gav henne välling, sen sov hon till kl.05 åt välling och lekte i typ 30min och sen sov hon till kl.10... Helt otroligt!

Tränade 30min på crosstrainern idag. 90 situps och 10 armhävningar. Snart dags för nya kort och mått tror jag.. Men tror inte att det har hänt särskilt mycket. Får skylla mej själv eftersom jag äter så mycket godis=). I december åt jag ca 5kg marabou själv-minst! Och sen gjorde jag dessutom chokladtryffel... Ja, Anna Skipper skulle nog dö om hon såg min december-diet, Fredrik Paulùn och alla andra kostrådgivare oxå... Men så illa är det inte nu, men jag har såå kass självdiciplin. Här finns det ju alltid godis pga en annan godisgris... Och då är det kört för mej=/.



sova bör man annars dör man?

Ja, just nu orkade jag inte skriva nåt smartare..
Sitter och funderar på vad man ska ha för klänning på bröllopsfesten i september... Hur svårt kan det va!? Från det att jag blev gravid tills nu så har jag tappat min klädsmak. En sak om man tappar sin stil. Men jag har tappat min smak. Jag vet inte vad jag gillar. Eller jo. Men inget som jag tycker är fint kostar under 500:-... Ska va glad om jag hittar nåt under 1500:-, och tro mej, det är inte läge för såna inköp. Så nu sitter jag o kollar på tradera. Man ska ju inte sälja där iallafall, så då borde man ju handla där istället. Dock har jag lite svårt för begagnade kläder och skor, men jag får helt enkelt komma över den fobin. Den här klänningen gillade jag. Men den känns lite mer somrig än höstig  och den va lite dyr för att va begagnad.. Men jäkligt fina detaljer och framförallt så ser den ut som den framhäver rätt kroppsdelar....!

Ja, jag vet inte. Man kanske inte ska ha vitt på bröllopsfesten heller? Ett till no no är väl rött, men jag skulle verkligen vilja ha en röd klänning... Kollade lite på den här..

Men jag vet ju hur det blir, förmodligen hänger den kvar i garderoben när jag använt den en gång.. Om jag ens använder den...
Nej det blir nog den här...


Nej nu måste jag sova. God natt!

"Alltid där barn dör blir sten och stjärna och så många drömmar hemlösa"

Idag kan jag inte låta bli att fundera över fallet Sten Erik Eriksson. En av sveriges farligste pedofiler som igår rymde från sluten psykiatrisk vård på st Görans sjukhus i sthlm. Det sista jag gjorde igår kväll va att dubelkolla alla dörrar, man kan ju aldrig veta! Dock stod det i en intervju att han sagt att han aldrig lämnar stockholm. Han är ju tydligen intresserad av småpojkar men jag kan inte rå för att jag blir paranoid. Och med all rätt, för det finns så många idioter där ute. Dom fann honom i Charlottenberg, ca2 mil från där vi bor.... Det är ju f-n helt otroligt!
I vilket fall undrar man ju, vad det är som gör att en person blir ett sådant monster. Hur skapas det? Och det är tydligen samma svar där, som hos så många andra sjuka/onda(?) människor. Ett led av monster som skapar monster, det värsta är att hela ledet inte sitter bakom lås och bom. Och vad gör dom för att få bort detta beteende? Tydligen finns tvångssterelisering och kemisk kastrering med bland de olika behandlingarna som han fått. Men tydligen hade han fått 175000kr i skadestånd från staten några år senare. Dom ansåg tydligen att det var viktigt att han fick dom pengarna. Som ursäkt för att ha stereliserat en pedofil och mördare. Jag hoppas att den 8åriga pojkens familj fick lika mycket. Men förmodligen inte om vårt rättssystem fungerar som det brukar.  Punkt.






"Kvinnor är från Venus och män är från Mars"

Förmodligen inte....

Då var det alltså 6dagar sen jag tränade... Om inte lördagens Beyonce-dans räknas? Nej fy, det har verkligen varit för mycket ett tag nu. Man ska inte samla på sig så många måsten, det är inte bra för själen.

Det som däremot är bra för själen, det är att läsa böcker. Något som jag aldrig tar mej tid att göra. Men igår började jag läsa en bok som jag fått låna av systeryster "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund och Lotta Snickare. Himla bra bok som handlar om vilket mansdominerande samhälle vi fortfarande lever i, trots att vi försöker lura i oss motsatsen. Den är verkligen jätte intressant. Här kommer ett jäkligt intressant stycke ur boken:
"Ett exempel som är hämtat från USA beskriver reaktionen när ett ljudband med gråten från ett nyfött barn spelas upp för 30 vuxna personer. Publiken fick veta att barnet var en pojke. Frågan löd. Varför gråter han?
Svaret var entydligt: Han är arg.
Samma band spelades sedan upp för 30 andra personer, men de fick veta att barnet var en flicka. Frågan var densamma:Varför gråter hon?
Svaret blev helt annorlunda: Hon är ledsen."

Sånt här tycker jag  är väldigt intressant och jag kan samtidigt bli jäkligt irriterad. På olika sätt. Jag kan tycka att man får tycka att det är härligt att vara hemma och ta hand om sitt barn och att det är viktigare än nån jäkla karriär. För det är ju där jag är nu. Men samtidigt så ska det inte tas för givet att alla tycker så. Och samtidigt betyder inte det att vi ska jobba 24timmar om dygnet med familjen när barnen har blivit barn istället för bebisar. (För en liten bebis har ju faktiskt instinkten att den fortfarande sitter ihop med mamman.) Man borde kunna dela på ansvaret. Och det jag känner igen från boken är ju det tafatta hos killar i hemmet. Dom kan liksom bara "råka" ställa sig o prata med nån, "råka" kolla på en film eller fixa nåt med datorn, "råka" vara tvungen att åka iväg att fixa nåt eller bara "råka" försvinna ett litet tag tills allt som ska göras är gjort. Speciellt om det är nåt kalas eller så som kräver endel ansträngningar. Och när man äntligen har tjatat så mycket så att dom kommer och hjälper till så kommer nån av de äldre generationernas kvinnor till undsättning... Vilken skit!

Men men.. Mycket förstår man när man läser boken. Att vi tejer uppfostras att kunna förstå och sammarbeta och att inte kräva för mycket, inte ta så mycket plats. Och att killar bara kan sträcka fram foten för att få skosnöret knytet, ska bli uppassade,  ska tävla om allt och ska va "riktiga män" ända från födseln.. Så det är kanske inte så konstigt att det känns som att man är från olika planeter ibland?



Får förresten ofta försvara varför jag sitter uppe så sent på nätterna. Jag "borde ju kunna gå o lägga mej tidigare så att jag inte är så trött jämt". Till mitt försvar har jag fortarande att  jag behöver min egna tid när jag kan rensa hjärnan utan att höra barngråt, gnäll eller städa, diska och tvätta. Nån som känner igen sig? Skriv gärna en kommentar... Jag behöver bevisa att det finns fler som mej=)

puss o kram och god natt!


"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem."

Den gyllene regeln. Den viktigaste regeln..
Fredag den 13:e va en lysande dag. Jag åkte fram och tillbaks en hel dag för att försöka hitta en gymnastikdräkt med 80-tals touch till fruhippan dagen efter. Jag behövde va hemma i någorlunda tid för jag skulle även fixa maten till ca 20personer.Tre timmar efter att jag skulle ha åkt hemåt så kom jag/vi iväg...  Efter sisådär 15min så ser jag en häst längre fram på vägen. Jag kör i 90km/h och inser att jag borde sakta ner.. Släpper bromsen och tänker att hästen måste ju va trafiksäker annars ger man sig inte ut på en sån väg. Ser plötsligt att ryttaren börjar vifta i handen att jag ska saktat ner. Precis när jag kör brevid hästen så börjar den hoppa och jag ser hur den kommer närmare och närmare bilen... Ser riktigt hur baken på hästen är precis vid rutan på passagerarsidan. Jag fortsätter att köra eftersom det nästan var farligare att stanna... Blev iaf jäkligt nervös!
Efter ytterligare några mil så började det regna, det regnade extreeeemt mycket och jag körde i 50km/h på 80-väg...
När vi kom hem så regnade det så att vi inte kunde gå ur bilen. När jag till slut kommer in så försökte jag tända ljuset... men nehej, ingen ström! Dan springer omkring och kollar vad det är för fel. Han springer ner i källaren och ropar "Vi har ett proooblem här". Och japp, så va fallet... 20cm vatten över hela källargolvet. Allt flöt omkring och äntligen fick jag min pool...dock av avloppsvatten.... Så nu har jag svaret; Fredag den 13:e är en otursdag.
Så det va bara att ringa på barnvakt och hjälp med att få ut vattnet, ringde även grannarna eftersom problemet va i kommunens avlopp... Slängde ut massa grejer som vi fick köra till tippen och då fick jag dessutom källardörren i huvudet. Fantastiskt! Vattnet fick vi iallafall bort och maten blev typ klar.. gick och la mej klockan 1 och Isa vaknade 2... sen somnade vi om  när klockan va 3.30...
8.45 14:e va det samling inför fruhippan... Gode gud va trött jag va! Men fruhippan va otroooligt rolig och viktigast av allt så tror jag att fru Kling va mycket nöjd med dagen och kvällen.
Jag va iallafall hemma klockan 3.30 och fick ett lagomt trevligt välkomnande i stil med "varför har du inte ringt?????". Trodde ju att man skulle undvika att ringa hem och tjata när man va ute. Och jag visste ju att hon somnade 21.30 så jag va lugn... men, men... I vilket fall så fick jag gå upp och göra välling första gången 6.30. Back to reality liksom=)

såhär kan man se ut ibland....=)


"Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge."

Är det så?=)




"Att leva är inte tillräckligt. Solsken, frihet och en liten blomma måste man också ha!"

Jag vet att jag gnäller. Men idag har det varit en riktig skitdag! Jag borde inte gnälla, jag vet det. För jag har det bra. Jätte bra. Men det va så mycket jag kände att jag behövde göra idag. Jag är en såndär person som vill ha kontroll. Jag vill tex gärna ha det rent omkring mej. Väldigt rent. Och att varje sak ska ha sin plats. Men så är det inte i detta hus. Många skulle säkert tycka att det är städat, rent och prydligt. Medans vissa tycker tvärsom. Men iaf, jag springer omkring och försöker göra allt det där som jag gjorde innan jag blev mamma... Så idag skurade jag, gick med hunden, diskade, tvättade fyra maskiner, plockade i alla miljarder saker som ligger överallt, gick ut med soprna, städade badrummet och toaletten... Isa gnällde igenom alltihop... Och Pasha ville också gärna ha lite uppmärksamhet... Iaf så satte jag mej vid datorn och skulle kolla ett mail. Isa började gråta.. Mailet va från en från tradera som jag hade skickat fel klänning till... Vilket innebär att jag har skickat fel till minst två. Vilket innebär att jag har gått minus än en gång på mina tradera affärer... Samtidigt som jag läste mailet, ringer Dan och undrar vad han ska handla. Jag skriker nåt i stil med "Har en unge som gråter och traderafolk som jag skickat fel till, RING MEJ INTE!!!!!" Ringer Lisa och säger att dom inte kan komma på den planerade middagen på kvällen för att allt är kaos... Sen avlyssnar jag två meddelanden på mobilsvar, som jag tolkar som jag vill, alltså jätte negativt och världen rasar samman! Det slutar med en gråtande mor och dotter.... Vilket kaos..
Så det jag har lärt mej idag är:
1. Tvätten kan vänta
2. disken kan vänta
3. allt kan vänta förutom mina nära och kära

..och det blev förresten middag med Lisa och Daniel på kvällen ändå. Som tur är! För det va jätte trevligt och Isa hade inte alltför ont i tänderna tror jag. Och hon somnade själv för allra första gången! Det va gött o prata med nån annan än Dan(förlåt!) och nån som är äldre än 6månader ett litet tag.=) Sen att vi mest pratade om barnafödsel och barn, det gör inget tycker jag!

puss o kram!



"Alla människor är färgade. Annars skulle man inte se dem."

Så det så!

Japp, denna förmiddagen hade 3 1/2 timmes gnäll och gråt att bjuda på. Lilla stackars Isa har ont i magen och den värsta känslan av allt är att se nån som inte mår bra och inte kunna göra något åt det... Uschiamejjen. Nu sover hon dock så jag hoppas hon mår bättre när hon vaknar. Pasha tog sin chans att lägga sig nära mamsen i soffan o bli kliad lite bakom örat. Man riktigt såg hur lättad han va när hon hade somnat.. "Den enes död, den andres bröd...."

Har inte hunnit träna på crosstrainern än idag. Försöker få Dan att gå med på att flytta ner den till teven.. Den knakar så högt så jag kan inte träna på den på morgonen  för då vaknar Isa. En kompis till Dan undrade även vad vi höll på med en dag när han gick förbi.... Det knarrade tydligen suspekt från övervåningen... Hahahaha! Undrar hur många som funderat på det!

Har sålt endel kläder på tradera. Typ 15 plagg första omgången.. Fattar inte hur jag lyckas men går alltid minus... Skit oxå.. Onödigt att betala för kläderna igen liksom...
Näää... det va allt for nå!
Sätter in en liten bild på dagen lunch. Sill och potäter är en alldeles för underskattad maträtt!




Det blev 30min powerwalk istället. Hade biff med mej så t.om Pasha gick fort=)




"utfluget ord kommer aldrig åter"

Sådär ja. Årets semester avklarad. En dag i sommarstugan och en dag i Strömstad. Närmare bestämt tre timmar i Strömstad. Jag orkade inte längre än så. På dåligt humör och vissa personer, en viss grupp av människor har väldigt svårt för att flytta på sig. Dom vill även gärna gå på bredd när man möter dom på trottoaren, gå före i kön när man köper glass mm. Ja, ni får själva lista ut va det är frör grupp av människor. Och alla har vi väl våran egna grupp av människor som vi dömmer. Så kanske finns det inget svar på frågan...

Ingen träning blev det heller...

Ytterligare en sak jag har tänkt på idag och sen jag fick barn är ämnet jämnställdhet. Mormor slog huvudet på spiken idag när hon sa såhär; "Ja, man ser iallafall att det är som förr. Männen sitter vi bordet och väntar på att packningen ska bli packad och att barnen ska bli klara". Och det va så gött att få höra det, rakt ut, av någon annan. Man hör det där gnället om att "är du inte klar snart!?", när man springer omkring som nån slags bläckfisksvirvelvind, klär på sig själv samtidigt som man tänker ut vad man ska packa ner till ungen, vad hon ska ha på sig och hur man bäst placerar allt i bilen, hur ofta hon ska äta och vad, vilket väder det kommer bli(tunna eller tjocka kläder), hur mycket blöjor som kommer behövas, vad hon ska äta innan vi åker, vad jag ska äta..... Ibland känner man sig väldigt otillräcklig och det är då kommentaren "MEN är du inte klar snaart" kommer. Ja då känns det som att man svischar tillbaks 100år då mamman går hemma och tar hand om hemmet och pappan är den som jobbar och försörjer.. Och ibland önskar man att man levde för 100år sen. För nu är man väldigt splittrad. Man ska va mamma, försörjare, kvinna i karriären, snygg, kåt och oslagbar. Och jag kan ärligt säga att jag skulle vilja spy på alltihop, förutom att va mamma.
Låt mej få va mamma och låt mej få vara den jag är.




"vredens sjukdom har sin läkedom i ord"

Jag gjorde det! Jag tränade idag=). 30min på crosstrainer, duktigt! Liesen va breve mej, vid datorn och var psykiskt stöd. Tack för det!
Idag stänger Lunarstorm. Jag blev lite svett när jag insåg att jag har massa dagboksinlägg där! Dom vill jag ju spara, och nu har jag gjort det. Och nåt väldig pinsamt är att här är allihop:

Jaha...

Då hade man skaffat sig en till Lunar då... Den andra var så himla tråkig.

Egentligen har jag inget roligt att skriva, men det kommer nog nån annan dag!

puss o kram//Emma 31okt -01

Thoho!!
Sön 14 okt 2001 11:04
Övrigt, 9 läsare totalt

Ännu en dag i paradiset. Fåglarna kvittrar blommorna växer o solen skiner!
(rättar: Ännu en dag i helvetet. Fåglarna är döda, blommorna och solen oxå...)

Men, men vad gör väl det...

Ska snart åka & jobba. Ska faktiskt bli gött. Det är så himla tråkigt att inte ha nåt att göra. Visserligen så fyller min lilla kusin 7år...Vilket innebär att han inte är så liten som jag trodde...Himmel!!! Det var inte roligt...
I vilket fall som helst så har han kalas idag och halva släkten kommer som vanligt, gillar inte sådana grejjer så jag är även där glad att jag ska jobba.

Åker till Arvika ikväll oxå, hoppas jag. men det beror väl på om jag får nån skjuts eller inte.... Ska bli gött att komma till lägenheten igen, det är nästan för mycket att vara hemma i tre dagar, även fast jag jobbar två av dom...

kram//Emma
Fre 26 okt 2001 19:52
Övrigt, 10 läsare totalt

Ja...
Vad ska man skriva idag då?
Izzi har kommit hem.... Varför har hon inte ringt...det kan man fråga sig... Hon sitter nog o umgås med sin familj. Men jag då?!

Nu ser jag fram emot en veckas arbete... Trevligt! Ganska kul när man får lön iaf, förutom att mamma o pappa ska typ allt. Som vanligt asså...

Egentligen har jag inget vettigt att skriva. Det händer alltid för mycket eller för lite som man orkar skriva om...

Trevlig fredag... Jag ville juh på ”Bad cash quarter” på Lasse Maja juh... Men det kunde jag minsann inte.. Tycker ju att dom gör ganska bra musik, det tycker jag...

Klackarna i taket, tjohooo nu blir det partyyy!!!(ska se på teve)

köss o smek//Emma

Konstiga drömmar...
Ons 31 okt 2001 09:39
Övrigt, 11 läsare totalt

Egentligen drömde jag kanske inte nåt konstigt.. Men jag lyckas alltid drömma det jag är mest rädd för. Det var inge roligt att vakna i morse iaf... Blev väckt av nån jävla otrevlig veterinär som skulle prata med pappa.

Usch, jag tror nog att mitt liv försvinner. Jag jobbar o sover, går i skolan o sover. Och är enbart störd på allt och alla(nästan). Jag känner mig riktigt jävla tråkig!

Därför ska det bli jävligt kul att åka bort o festa till helgen. Och den som förstör det för mej ska jag mörda! Fast dt brukar visserligen alltid vara jag som fixar den biten...

Nä, nu ska Johanna komma hit och jag måste lyssna på en låt först och avreagera mig...

//Emma

Föregående    

När man inte kan göra något åt saken...
Lör 24 nov 2001 23:06
Övrigt, 28 läsare totalt




Snälla ring!!! Ring o säg att det är ett skämt!!!
Det är något som gör att jag inte längre ser tangenterna, tårar tror jag det kallas...
Du svarar alltid när jag skickar sms. Vill skicka, men vågar inte... För inerst inne vet jag...Jag vet, att du inte svarar!
Jag vet att du bara skulle skratta om du såg mej nu. Gör du det? Det är något som jag aldrig kommer få veta... Ser du mej?
Varför är livet så orättvist? Kan du svara på det??? Nu rinner det tårar överallt...På tangenterna...
Så många frågor..men inga svar! Och jag blir så jävla arg!! För den enda som vet nåt är du... och du finns inte längre!
Hur kan du bara försvinna sådär?? Jag har sett dej jävligt ledsen o jävligt glad. och nu är det meningen att jag aldrig mer ska få se dej igen!
Jag blir så jävla förbannad! Om det är någon som har haft fräckheten att ta ditt liv så vet jag inte vad jag gör......

Föregående    

Micke 830531-011124
Fre 7 dec 2001 22:52
Övrigt, 44 läsare totalt

Saknar dej så det gör ont Micke!
Men det spelar ingen roll för vad jag än gör så finns det inget som kan ändra på saken.
Du låg där och sov så gott! Det syntes, du drömde dej bort. Bort från denna ibland grymma värld.
Är säker på att du vet vad som händer just nu. Det verkar som att jag o du var fruktansvärt blåögda..... eller... Jag ser ju alltid det värsta o du de bästa. Man får väl inse fakta...
Men det är fruktansvärt svårt att på bara några veckor säga upp vänskapen med den man älskar, sin bästa kompis och samtidigt ofrivilligt bli av med en utav dom goaste killkompisarna man har....
Allt suger, men ändå älskar jag livet... Varför?

Izzi, Monika, Ann Helen och Beccy:


ÄLSKAR ER FÖR ALLTID!!!!!!!!!

Konstigt liv!
Lör 22 dec 2001 19:34
Övrigt, 16 läsare totalt

Det är det enda jag kan säga om mitt liv... det är jävligt konstigt...

Men vad gör man... Älskar någon som man inte vill älska, så därför orkar jag inte bry mej.. fast de gör jag...
”And I miss you now”
Varför starta ett förhållande när jag ändå vet att jag kommer bli sårad till slut...?

Droger... hatar dom mer än någonsin!!

Vänner... Vill behålla dom! Utan dom har jag inget liv. Dom är halva jag...

Ovänner.... Vill skicka dom till månen...stackars månen... Men jag har väl bara en ovän? Det vet man aldrig...för människor är bra konstiga... varför vet jag inte. Ärlighet o sympati är för mej det enklaste sättet, men för vissa helt främmande.

Döden... har en annan syn på döden nu. Inte lika rädd. Man måste nån gång möta den. Vem är det som säger att det inte är någon slags belöning... Det är ju alltid dom snällaste människorna som råkar ut för den...

pojkar, pojkar det spelar ingen roll vart i sverige eller i världen ni bor... ni är iaf likadana allihop!


kraaam//Emma

Meningslöst liv...egentligen!
Mån 21 jan 2002 20:54
Övrigt, 11 läsare totalt

Jaha...
Vad har jag gjort idag då...
Varit på skolan, det innebär att jag har: Åkt en timme för att komma dit, suttit där i två och en halv timme, åkt en timme för att komma hem. Varit hemma, ute med hunden, kolla ut garn med farmor, gått hem igen, kollat på TV och tänkt en massa sjuka och konstiga saker(som vanligt)...

Ja..vad gör man i min situation egentligen... Man beställer en resa till Kos! Det är ju skitkul, men inte när man åker hem... För då är man ledsen, levern är fruktansvärt ledsen...

Men, men. Nu har jag iaf beställt kläder oxå. Det är juh kul. Har lagt ner det där med att köpa för små kläder för att jag får för mej att jag ska gå ner i vikt... Men jag vet ju att det aldrig funkar...
Himmel...

I am losing it...

Men, man ska inte klaga...tydligen...


Puss på alla som säger att dom tycker om mej och som verkligen menar det. Men va fan det är ju snällt tänkt att säga det fast man inte menar det oxå....


SKIT SAMMA!!!!!!!!!!!!!!!!!



//Emma

VITLÖK!
Sön 24 mar 2002 10:12
Övrigt, 9 läsare totalt

Just de...
Egentligen så känner jag mej ganska pigg. Fast jag är sjuk... Men när det är såhär jävla fint väder ute så vill man juh bara ut, ut ut!!!

Äter vitlök som en jävla....vilka äter mycke vitlök tro...? Indier kanske...

Jaja... har iaf inte tid att va sjuk. Jag har ju liksom praktik nu och har redan missat 10dgr för mycke... Och då blir man sjuk igen! Kan ja inte få bli sjuk när jag verkligen behöver de, som på en vanlig skoldag tex??? det är väl att begära för mycke.

Det är iaf påsk nästa helg, o de e juh kul. Även fast det kostar så jävla mycke när man ska gå ut typ tre dagar i rad eller nåt... Kanske räcker med två...

Jaja...

Idag ska jag äta halstabletter, imorgon får jag väl va hemma om det inte blir bättre... fan vilken röööta!


puss, puss//Emma
Allt suger o allt e kört!
Mån 8 apr 2002 13:57
Övrigt, 19 läsare totalt

Nu va jag här igen då, deppad som fan!
Allt är bara så jävla mycket skit!!!!!!!
VArför?
Jo, för att jag är ett stort jävla misstag!


//Emma
känns bättre!
Tis 9 apr 2002 12:56
Övrigt, 9 läsare totalt

Idag känns de ju lite bättre dåra. Klarar väl för fan allt själv! Herregud ensam är stark! Tänker börja skola i gbg eller Sthlm. Så e de! Ensam liten värmlänning i stora staden. Måste läsa upp engelskan oxå, för jag tänker åka till Jessica, Johanna, Jaana o min kusin i London! De tänker jag göra! Och till alla som hackar på mej o försöker få mej att känna mej låg o liten så säger jag bara:
DRA ÅT HELVETE, JAG KLARAR MEJ BRA SJÄLV!!!!!!!!!!!!!!!!

och till er andra: Danke!


puss o kram, nu ska jag åka o jobba//Emma

PS idag måste jag nog hälsa till farmor oxå, för jag älskar henne sååååå mycke DS
aoooo...
Ons 10 apr 2002 11:30
Övrigt, 8 läsare totalt

Har man glömt dagboken hemma sååå... vad gör man?
Jag måste juh skriva..
Men här kan jag juh inte skriva riktigt allt, så jag får väl...bara skriva...

De e inte länge kvar till studenten nu, de e juh kul! Närmare bestämt 61dgr! o då har jag praktik, helger o nån lovdag inräknat i de. Tufft! Nu är jag ju typ vuxen! hahaha, inte en chans...

Åker till Kos den 19/7 oxå, de lär juh bli riktigt sköjj!! skulle juh ha åkt två veckor den här gången, men de sket sig om man utrycker de så...

Kärleken går la som vanligt. Måste hitta nån bara... Får hoppas att när man hittat nån man verkligen tycker om, så är det nån normal...Men det är väl att begära för mycke!


Nej, nu ska jag sova lite, ska juh snart o jobba.

puss o kram//Emma

Föregående    
Jävla lögner, jävla killar o jävla allt!!!!!!!
Sön 14 apr 2002 18:05
Övrigt, 30 läsare totalt

De va ju en bra rubrik idag...
vad tjänar man på att såra andra..?


Men jag håller mej LUGN....!


puss!!

Idag får man tolka dagboken hur man vill..
Dagens bikt...
Fre 19 apr 2002 22:24
Övrigt, 12 läsare totalt

Hallåjsan!

Idag har jag jobbat elva timmar! Så jävla duktigt av mej! Jag är stolt...
Har alltid sagt att jag inte vill att andra ska må lika dåligt som mej för det önskar jag ingen annan. Men när jag kommer hit o läser alla andra dagböcker o ser att de finns dom som mår som mej ibland, då blir jag lättad på nåt sätt. De e liksom inte för att önska någon annan nåt ont, men de e bara skönt att man inte är ensam... Förklarar väl lika bra som annars.....

Just nu har jag väl egentligen inget att skriva om. Mår ganska bra idag, känner att jag klättrar upp, de värsta vore om jag skulle bli nersparkad igen, då skulle jag nog gå under jorden....
Men mamma säger till mej att jag inte ska oroa mej så himla mycke... Så jag får väl försöka tänka positivt, för det är väl min största last, att jag är så negativ o ser ner på mej själv hela tiden...


Älskar alla människor så mycke att jag hatar dom!(förstår fortfarande inte vad jag menar med de där, men de e så...)....
kram//Emma

Kan inte praktiken snart va sluuuut!!!!!!!!!
Ons 24 apr 2002 11:56
Övrigt, 8 läsare totalt

Kan den inte va de snart.....
Så jävla trött på praktik nu. Har haft praktik i tio veckor, börjar bli lite tråkigt... Jobba gratis...HEMSKT e va de e just nu! nu e jag o gräver ner en massa växter, nyser som en jävla galning så jag har säkert blivit allergisk, hahaha! Va tragisk jag e...

Hunden rymde förut oxå, släppte honom på baksidan som vanligt, gick in o hämtade en tidning och när jag kom ut så va hundjäkeln borta. Sen hittade jag honom hos grannen så jag fick juh springa omkring här som ett jävla miffo o försöka fånga honom.... Sen straffade jag honom, hahaha! Han fick gå in... Kan inte straffa min hund så hårt, för han e juh min lilla älskling!

Nu ska jag åka till praktiken, hipp hurra! Tur att jag bytte ställe iaf, för de e så uselt att pendla....



puss o kram//Emma
Tänker nog inte bli allvarlig iaf...
Ons 14 aug 2002 19:43
Övrigt, 13 läsare totalt

Hej!

Ingen skola kvar att gå till. För första gången
på tolv år så ska jag Emma se på när alla andra går till skolan och jag behöver inte ens få ångest. De e ganska häftigt faktiskt! Kommer visserligen sakna Emils överenergi, Morgans femenina rörelser när han fjäskar för gästerna i restaurangen och alla störande lärare, hahaha! Kommer även sakna alla roliga timmar i köket, när alla står vid spisen och sjunger så jävla fult och när de syns så väl på Linda att hon vill slå en stekpanna i huvet på mej för att jag pratar så jävla mycket, hahaha!

Nu börjar tydligen allvaret sägs de.. Men jag vet inte om jag vill...


kram//emma
Va fan sysslar jag med EGENTLIGEN?!
Sön 8 sep 2002 19:06
Övrigt, 22 läsare totalt

Nu har jag fått för mej att flytta.. Till oslo... Själv..! Ska flytta ihop med två tjejer som jag inte känner och börja jobba på nån restaurang som jag inte ens vet vart den ligger! Tror de va en restaurang iaf...
Har egnetligen ingen aning om vad jag sysslar med... Är inte lik mej alls... Tänker fortfarande fruktansvärt mycke, men de känns ändå som att jag tar allt med en klackspark. och de e faktiskt rätt gött! Fast jag blir lite rädd för mej själv dock... Köpt upp hela lönen har jag gjort oxå, samma dag som jag fick den=/ Men, men.. De känns ändå ganska gött.. För jag orkar liksom inte bry mej.. Fast de senaste gångerna när jag har mått bra och mest glidigt omkring, som jag gör nu, då har det alltid hänt nåt hemskt. Som typ när Micke dog, då mådde ja liksom så jävla bra innan osså hände de som man aldrig hade kunnat förutsett och då va de som att nån sparkade ner mej i gropen igen och sen är det så jävla jobbigt att ta sig upp... Så därför känns det lite som att man går omkring o väntar på att nåt hemskt ska hända..


Tycker att man borde ha fått en kompass på magen istället för en navel, då skulle de inte va så svårt att välja rätt väg... Jag menar va fan ska man ha naveln till egentligen?

Saker o ting förändras, men de e ingen som säger att det måste vara till det sämre..

Föregående    
MEN VA FAN!
Mån 16 sep 2002 11:26
Övrigt, 17 läsare totalt

Vad irriterad jag blir när antal personer som röstar blir färre o färre!
Nu är inte jag överdrivet insatt i politiken men man vet väl vilket ansvar man har som svensk medborgare. ARG BLIR JAG!
Man ska aldrig ta något för givet, varken vänner eller demokratin! Ni som säger att ni skiter i politiken; politiken styr våra liv!
Kom ihåg den meningen!
Man glömmer aldrig..
Sön 29 sep 2002 23:28
Övrigt, 30 läsare totalt

Ibland kommer det små påminnelser, små grejer som säger”glöm mej inte”. Och jag lovar; Jag glömmer ALDRIG! Ett tag var jag rädd för att glömma, ett tag rädd för att minnas... Men man måste försöka minnas med glädje, minnas det som varit, alla glada minnen o alla skratt. Och inte bara minnas det som hände, för det gör för ont! Jag hann inte känna dej så länge, drygt ett år. Om ens det.. Men de hände mycke kul under den tiden, eller hur?

I fredags va de en 30:årig tvåbarnspappa från Årjäng som körde ihjäl sig, lider verkligen med hans familj o vänner.

De e snart ett år sen nu, tiden går så fort. Tyckte inte de va längesen jag fick ett par kaninöron i födelsedagspresent;)
EmmaAreno - 10:e november 2002
Sön 10 nov 2002 21:17
Övrigt, 20 läsare totalt

Varför åldras man?
Varför super man när man vet att man blir bakis?
Varför måste man ha känslor?
Varför kan inte jag va ett lika stort ego som hon där?
Varför kan inte allt va lika bra som förr?
Varför älskar jag mina vänner så mycke så de gör ont?
Varför åker alla ifrån mej?
Varför blir jag förlamad och stannar kvar?
Varför är världen så orättvis?
Varför kan inte jag trösta min vän när hon är ledsen?
Varför blir jag arg när min vän inte ser att jag lider?
Varför blir jag arg när min vän inte tröstar mej när jag är ledsen?
Varför blir jag arg när inte alla säger till mej hur bra jag är 100ggr i minuten?
Varför säger inte jag till alla andra vad bra dom är 100ggr i minuten?
Varför köper man skor av skinn när man hatar dom som gör dom?
Varför blir man avundsjuk på allt man inte har?
Varför är man inte tacksam för allt man har?
Varför är man rädd för allt som är främmande?
Varför lyssnar man inte på andra när dom pratar?
Varför erkänner man aldrig när man har fel?
Varför finns det så många VARFÖR?

Splittrad va ordet!
Ons 1 jan 2003 18:34
Övrigt, 21 läsare totalt

Vilken splittrad människa jag är!!!=)
Skola i gbg, skola sthlm, jobb i oslo, åka till London... Blir de nåt då? NEJ! Och jag menar, de där va bara en liten del. Skola i vimmerby, skola i Umeå, bartenderskola i sunne o gbg, jobb i Gol, jobb i Jersey mm... De värsta är att jag har haft chansen att göra alltihop(kanske inte på samma gång dåra men...) fast jag är för lat för att ta tag i saker o ting, chanserna liksom bara flyger till mej o jag sabbar dom... liksom väntar tills dom försvinner..
Precis samma sak som jag gör med killar...
ojojoj..
Va dum jag e egentligen=)

Gott nytt år föresten! Igår låg jag o såg på film vid tolvslaget. Videon hade gått sönder så jag kunde typ bara kolla tio minuter i taget... hahahah! o de gjorde jag... Va liksom sjuk...

Skit samma!

Ha de bra!! kram//Emma
Jag e den enda arbetslösa som jobbar!
Tors 9 jan 2003 11:16
Övrigt, 24 läsare totalt

Just de!
Men inte idag. Nu har jag varit o tränat, varit på arbetsförmedlingen, skickat iväg en arbetsansökan och nu sörru, nu ska jag städa och sätta upp en tavla i min lilla vrå här hemma!
Tjiing, Tjing!
Några väl valda ord till mina barn runt omkring i världen:
Älskar er! Vi syns till påsk, eller nåt...*lässsen i öga* Miss u!

Dra åt helvete!!!!!!
Tors 6 mar 2003 15:51
Övrigt, 25 läsare totalt

” Vem är det som har städat i tvättstugan?”
”Jag”
”Det är så himla typiskt. Nu kommer jag inte kunna hitta någonting här. När du håller på och flyttar på allt”

Varsågod mamma.

Fy fan, vad jag hatar att bo här!!!!!!!!!!
Jag trodde att de va jag som skulle va tonåring. Skrika fula ord och spela hög musik...
Fy fan, nu är hon här igen och skriker om att jag har städat. Vilken jävla bitch de e!!!!!!!
Syrran hjälper heller inte till precis; ”De va Emma, de va Emma bla, bla, bla.,.

om alla bara kunde dra åt helvete!!!!!
yfikna människa!!!!
Sön 9 mar 2003 18:12
Övrigt, 21 läsare totalt

Jag e så himla nyfiken..
Kan liksom inte kolla på sidan med de senaste dagböckena... Måste juh läsa alla då juh! För jag e så himla nyfiken...=)

Men, men. Har inte varit full den här helgen. De känns så himla skönt! Ingen ångest, inget illamående, de e gött!
Får nog bli lika lugnt nästa helg tror jag. Film eller bio kanske. Nåt utan alkohol iaf. Man blir fan helt skadad av den där skiten. De senaste veckorna så har jag varit bakis i fyra dgr.. Mått illa två o varit psykiskt knäckt de två andra, helt sjukt....
Men, men.. Får ta en liten paus, För att klar av sommaren=)

Har fått tid för uppkörningen oxå föresten, fy fan. De kommer aldrig att gå!

Ha de gott!
ont...
Lör 1 nov 2003 12:45
Övrigt, 23 läsare totalt

De gör ont att va helt maktlös
De gör ont att se hur du fösvinner
De gör ont att se er
De gör ont att se dom som lider med mej
De gör ont att du inte förstår
De gör ont att se dom som tror att den lättaste vägen alltid e den rätta
De gör ont att fösöka vara glad när de inte går
De gör ont att vara stark när man e svag
De gör ont i hela mej och trots att jag vet att jag kommer må bättre, så vet jag att hur mycket jag än fösöker så kommer jag aldrig glömma..
Här är JAG!
Tors 12 aug 2004 21:52
Övrigt, 12 läsare totalt

Ja...
Har väl inte skrivit här på...typ...ett år eller nåt...

Jaja, men de va ganska kul o läsa lite gammalt...hmz... jaja...
Och vad har hänt?? Jo...Jag har blivit raggare, fet och jävligt trött på Årjäng!Och ännu tröttare på killar så därför har jag blivit lesbisk oxå tror jag närmare bestämt
...!

Kram,kram...

11:e september, min dag, en dommedag!
Lör 11 sep 2004 18:13
Övrigt, 11 läsare totalt

tjoho...
Då fyller man år igen då. 20+ och jag har äntligen fått lite vett i skallen... Mer än vad jag har haft iaf.
Vissa dagar, vissa stunder, njuter jag faktiskt av livet. Trots att jag känner mej jävligt ensam just för tillfället. (Fattar inte varför för jag har ju både familj och massa vänner..) Men vissa dagar kan jag bara andas in och känna mej typ nykär eller nåt. Helt ny känsla för mej, fan va helt underbart de e!
Hade jag sluppit va så olyckligt kär så kunde nog mitt liv va nästan jätte bra!
Men jag vet att jag klarar mej, har gjort de förr och gör de igen. Klarar mej..


puss o kram på er!

Tjoho!
Sön 12 sep 2004 16:58
Övrigt, 12 läsare totalt

Ibland när man säger att man skiter fullständigt i vissa personer och att dom kan dra åt helvete...så betyder de raka motsatsen...
De gör de just nu, för nu ljuger jag för att rädda mej från idioten...och alla andra idioter som försöker sig på att förstöra och förbättra... låt mej va... Bara lyssna ibland, de e de enda jag begär...

Ni som LYSSNAR(på riktigt) och förstår mej, ni e mina alldelles egna änglar.

Det finns jävligt jobbiga dagar,men gud va stolt jag e när jag vaknar dagen efter och inser att jag har klarat mej igenom de levande.=)

puss på alla. För jag vet ju att innerst inne så vill ni att jag ska va lycklig.

eGoEmMa - 19:e september 2004
Sön 19 sep 2004 17:58
Övrigt, 13 läsare totalt

De e fan inte värt de... Va full i några timmar för att sedan va död i en vecka och halvdöd i tre... Nej, fy fan..

//En jävligt bakfull Emma
PMS!
Lör 16 okt 2004 14:55
Övrigt, 17 läsare totalt

Ja... pms,en riktig plåga. Man blir verkligen ett monster, samtidigt som man försöker att inte bli arg för alla andras skull så blir man ännu argare och så bara exploderar man och sen får man dåligt samvete... Konstigt sånt där tycker jag, men de försvinner snart..

Tre månader..sen e han tillbaks... Frågan står kvar..; Behöver han MEJ,eller behöver han NÅGON...?

Jag hade precis börjat släppa de här... Kände att jag överlever, för fan vad stark jag e egentligen...! Så ska de rivas upp igen... Börja om från början, fast början e mer trasig än sist...Men jag e ändå på något konstigt vis helare,i mej själv... Fast ”vi” kanske redan e körda..? Hoppas inte de... För jag behöver...honom...
Jaaa, sitter här igen..
Tis 14 dec 2004 16:49
Övrigt, 9 läsare totalt

Det kommer aldrig en dag utan problem. Aldrig är nästan ett lika hårt ord som hata. Men eller hur är de så? Pengar, vänner, kärlek, jobb, familj, hälsan, framtidsplaner, gamla misstag... När man tänker på hur många saker de e som ska klaffa, då e de ju inte så konstigt. För att vinna nåt måste man nästan alltid offra nåt o frågan e om man vill offra...? Jag vill inte de... Jag vill ha. Ha allt gammalt kvar, samtidigt som jag vågar nya saker... För jag vill ha nytt, oxå. Såklart... Jag måste alltid va löjligt trygg, och det irriterar mej. Men samtidigt. Jag föddes ju inte så som jag e nu.. Då borde jag alltså kunna ändra mej o bli en helt annan person. De kan ju inte va omöjligt.. Jag provade ju. Frågan e om man tappar sig själv? Och isf, hittar man nån gång tillbaks?
Jag vet vad jag inte vill, men jag vet inte vad jag vill. Den enklaste vägen är ju egentligen att bara ta jobbet jag får, skaffa mej en trygg lägenhet, gifta mej och skaffa barn. För i slutändan är de väl ändå de som e meningen? Dom säger juh de. Va tråkigt, måste man lyssna på sånt..? Ja, jag vet inte... Men jag vill inte leva ett sånt här liv. Inte för att jag ser ner på dom som gör de, utan för att jag behöver nåt annat.
För jag behöver väl nåt annat? För de e väl inte bara så att jag aldrig kommer bli nöjd...? Aldrig, som ÄR ett lika hårt ord som hata..
Nej. Jag måste nog iaf prova. Nånting annat.
(Det är verkligen inte konstigt att jag frår ont i magen...)

ja izzi, jag kopiera de här!
Ons 16 mar 2005 17:41
Övrigt, 24 läsare totalt

Carpe Diem!

När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker till, minns då syltburken och ölet.

En professor i filosofi står framför sin klass med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar.

Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna.
Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar återigen.

Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full och de svarar med ett rungande ja.

Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet: din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något: ditt jobb, din bil, ditt hus.

Sanden är allt annat, de små sakerna.

Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och småkulorna. Detsamma gäller livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats för de saker som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.
Lek med de små barnen, ta dig tid till motion, bjud ut dina kära på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna.
Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera!
Resten är bara sand!

En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan.
Det visar bara att hur fulländat ditt liv kan verka, finns det alltid plats till en öl!

CARPE DIEM!!!

Jaha..
Fre 22 apr 2005 21:37
Övrigt, 13 läsare totalt

Här sitter man då..
Helt ensam på en fredag kväll.. Pojkvännen e i norge o jobbar och jag e kvar här, och e ledig imorgon.. snyft...
Han skulle komma hem på söndag o va hemma hela veckan, men nu kanske han måste jobba till veckan oxå....! Jag hatar hans jävla jobb och jag hatar att va själv! Eller jag hatar att sitta här o bara sakna honom... Speciellt när jag har massa saker som snurrar i mitt huvud... Jaja, jag älskar honom iaf o de blir gött när han kommer hem...

Tjoho!
Tis 26 apr 2005 20:41
Övrigt, 18 läsare totalt

Imorgon kommer han hem, tack gode gud..=)
Idag har jag gjort ett försök att börja träna då... IGEN! E verkligen inte motiverad... Och ingen som pushar på mej heller... Alla bara spelar fotboll och d har jag ingen vidare lust me.. de känns som att de kommer ta år innan man kommer upp i samma vikter o samma kondition igen...! Fast en månad, fem dagar i veckan räcker... men jag orkar inte! usch!
jaja, de ordnar sig..=)

Varmvatten tack!
Tis 17 jan 2006 12:02
Övrigt, 24 läsare totalt

Ja, här sitter man nu.. lunarstorm... Ledig idag, lite halvt seg, inget varmvatten, ingen lust o göra frukost.. Vad gör man?? Sitter o kollar igenom allt tio ggr på lunarstorm...

Idag ska jag iaf och laga mat med en av mina höggravida vänner och två av mina ogravida vänner... Det ska bli himla trevligt. Behöver nog umgås lite mer med kompisarna.. Annars e d bara tvätt, städa, jobba, sova.. Har ingen lust med d! Och så fort jag e ledig så umgås jag "bara" me Dan.. Men d vill jag ju, fast man kan inte umgås med samma person hela tiden för då slår man ihjäl varann till slut tror jag. Tur att jag har ett såpass socialt jobb som jag har, annars skulle jag verkligen dö av tristess.

Nu e jag inne i en sån där period igen. När jag inte vet vad jag vill göra... en tredjedel av mej vill bara ta d lugnt, en annan flytta långt härifrån(me Dan alltså), bara byta liv ett tag och den tredje delen vill skaffa barn, hus, hund och combi... Den sistnämnda får allt iaf vänta och jag gissar på att d blir den bekväma förstnämnda som övervinner allt den här gången oxå...!

Jag vill duscha!!!
Jag heter fortfarande Emma...?
Ons 26 apr 2006 22:30 (Uppdaterad Ons 26 apr 2006 22:40)
Tro & Livsåskådning, 22 läsare totalt

Trots att jag tappar mej själv titt som tätt, så heter jag fortfarande Emma..

När man är 40år så vet man äntligen vem man är, d läste jag i Tara Kvinna. Gud vad jag hatar den tidningen. "Saker jag skulle ha gjort när jag va 20 om jag visste det jag vet idag: Lära mej fler språk, plugga till något bättre betalande yrke, resa, motionera.." d e väl ändå bara en trdjedel av vad d stod.. Kan dom inte lika gärna lägga in Resa tio varv runt jorden och erövra världen också...? För jag menar man måste ju inte äta, sova, betala sitt boende, sin mat och sina kläder och dessutom jobba när man e 20.. eller?! Säger som så att jag jobbar... och försöker hinna med och träna, inte f-n kan jag plugga allt och resa samtidigt heller. Knappt att jag orkar sitta här liksom.. Och jag menar.. Kär? D blir man på beställning lr? Och gravid? När jag e 40, så risken är stor att dom får nåt handikapp lr? Måste nog ändå säga att det är verkligen och leva i nån slags dröm att allt va så jäkla underbart när man va 20.. Då undrar jag, om man hittar sig själv när man e 40? Blir mest nervös när jag tänker på d... Till råga på allt så ska ju tydligen d mesta på kroppen ramla ner en våning, nej fy f-n! Jag som tycker att jag tänker så fruktansvärt mycket, jag kanske lever mer i verkligheten än vad jag tror... Mat o hyra för halva lönen, pendlar till jobbet, köper kläder(faktiskt) och lever helt enkelt.. Nej! Jag har inga pengar kvar sen. Och om jag får d nån gång så ska jag INTE åka utomlands, jag ska köpa en HUND.

Över och ut...

Ångest...
Tors 27 apr 2006 22:47
Övrigt, 24 läsare totalt

...över att jag finns till..
Ibland..
Idag har jag iaf jobbat, för d gör jag ju "aldrig".. Fy tusan för o leva ett liv där man jobbar 99% av tiden, så känns d iaf idag!! Men va f-n jag hatar ju att inte göra någonting, då blir jag alldeles för djup. För jag är, hör och häpna hon erkänner, en förbaskat jobbig tänkare. "Hon som tjatar så fruktansvärt..." Ni skulle bara veta att jag har nog typ 25 tankar i hjärnan samtidigt som jag pratar, och en sak stämmer, d har inte ett dugg med d jag säger att göra.. För Emma bara pratar, d e som ren och skär meditation(hur f-n stavas d..?)...=)
Skulle behöva prata av mej just nu, men d finns ju ingen som e vaken som orkar lyssna!
D kanske betyder att jag oxå borde sova, men jag måste ju varva ner först... Jag har ju precis kommit hem..
Till helgen ska vi till oslo?Arvika?Stockholm? Ja förmodlingen.. D e ju gött att man e ledig så man kan varva ner..?

Puss o kram iaf.. Nu lär jag väl inte kunna ha datorn förän på tisdag, för imorgon kommer han hem. ja. Dan.=)
Dagens skrivdiarre´...
Tis 20 jun 2006 23:35
Övrigt, 13 läsare totalt

te, hosta, honung, halstabletter, slemlösande, hostdämpande, svettningar, snytningar....
Och jobb då...-såklart!
Men d blev iaf oavgjort mellan Sverige och England! D e bra..

Nu har det varit en tid med massa grubbel, grubbel, grubbel.. Jag undrar vart allt kommer ifrån. Och inte kan jag skylla på puberteten längre heller=)..
Hur ska jag kunna skaffa barn? Jag har ju så många frågor själv så hur ska jag kunna svara någon annan? Men visst, jag har väl egentligen fler svar än dom flesta.
Men inte får man va i nån bubbla när man har barn inte. d e iaf en sak som är säker.

Ibland blir jag så trött på folk som försöker vara annorlunda. Själv så skulle jag bara vilja skrika "Jag vill va som alla andra!!!".. Men hur är egentligen "alla andra"? En liten realist har jag iaf i mej och den säger att orden normalt och perfekt bör raderas ur ordlistan. Jag tror helt enkelt att det är två ord som gör mer skada än vad man kan tro.

Jag kommer på mej själv med att sitta och tänka; när jag ska byta ut tänderna(nej inte bleka...- byta ut), när jag ska fettsuga låren, hakan, armarna och magen, när jag ska höja rumpan och brösten, när jag ska sänka hårfästet, göra håret tjockare och när jag ska göra näsan mer feminin, när jag är rik och bor i USA då är jag lycklig. Fy f*n vad dum jag är. och envis. För då blir jag förbannad, på mej själv och på världen. Jag tänker trivas med den jag är. Jag tänker sitta här tills jag ruttnar. För trivs man med sig själv, då trivs man överallt. Jag tänker inte ha panik över att jag måste flytta, jag tänker inte känna att jag måste prata skit om allt som har med Årjäng att göra, för vad har Årjäng gjort mej? Jag tänker inte bli riktigt så tragisk. Vad är vi gjorda för att göra egentligen? Jag menar folk är ju oftare sjuka nu än någonsin? Ingen som har tänkt på att varva ner o försöka hitta tacksamheten i sig istället? Jag menar, jag o dan har tv, dvd, video, massa högtalare, två bilar, bor i en fyra, har fasta jobb som vi trivs med, stor soffa, stor säng, stor exta säng, dator och d mesta man kan ha till, telefoner, pengar så vi klarar oss, familjer som älskar oss, vänner... Är det nu vi måste flytta till USA och spela gitarr eller åka till Australien och forska om ormar? Eller om vi ska bo kvar här, då måste vi väl åtminstone plugga franska, spanska o latin, åka till sthlm varje helg, åka utomlands några gånger i halvåret och starta ett EU projekt var o varannan dag. Eller?
Alltså(med risk för att låta som en pensionär) hur fel kan det vara att sitta en sommarkväll, äta choklad o dricka te, i Årjäng...?

Trött, trött, trött...
Tis 11 jul 2006 22:45
Övrigt, 7 läsare totalt

Jaha, ja..
Då är ännu en arbetsdag/kväll utförd.. Fel i kassan o fel i d mesta som vanligt, men jobbat har jag gjort!
Snart ska jag flytta iväg till arvika då, eller snart och snart,1:a oktober. Min älskade grink*k(just nu) ska ju fixa boendet så "skräll" att han skulle komma med idén att jag kanske kunde bo hos mina föräldrar ett litet tag tills han hade hittat nån lägenhet som passar...

Jaja, jobb i Charlottenberg har jag iaf fått och det hoppas jag blir bra. Hoppas att jag får en chef med bra självkänsla och självförtroende så d inte ska bevisas d ena med d fjärde var eviga sekund..
På tal om ingenting så har jag ätit så mycket dom senaste dagarna så jag borde få pris för bästa ätare....! Kan säga som så att i fredags morse så startade jag dagen med kladdkaka och korv med bröd o efter det så har det bara blivit värre!

Under helgen så har det varit ett ständigt åkande mellan arvika, töcksfors o årjäng som vanligt, sen kan vi även lägga in sillerud för där va vi o grilla med Sachina, Mathias, Liesen och Louise i lördags, d va himla trevligt med skvaller o MAT(herregud frågan e om det är nån sjukdom...ätarsjukan?).

Till helgen blir d väl jobb, lite festival o dop.. NÄR KOMMER MIN SEMESTER?? Jag tror jag dör, skulle behöva dela mej i fem delar. Beviset på det var förut när jag skulle hjälpa en kund att ta ner ett par byxor i fem sekunder, så bara gick den andra kunden som väntade(alltså, han väntade HÖGST 15sek). Slängde shortsen som han skulle ha och bara drog. E d bara jag eller...? kösystem?? Men man kanske kan begära att butiksbiträden ska kunna dela sig i tre delar, eller? Huvudsaken e ju trots allt att kunden är nöjd..

Nu måste jag sova, för imorgon ska jag göra människor nöjda o glada -
mitt kall här i livet!

//en överlycklig(det är man alltid när man jobbar med service) Emma
Ännu en ensam måndagskväll...
Mån 17 jul 2006 23:51 (Uppdaterad Mån 31 jul 2006 20:43)
Övrigt, 14 läsare totalt

och fler... JÄvlar riset står på spisen!
Tur, ingen eldsvåda... Det jag skulle skriva va;och fler lär det bli, alltså ensamna måndagskvällar..
Men när vi har flyttat till arvika så ska det tydligen minska, den som lever får se säger jag...!
Mitt huvud är helt slut och min kropp likaså. Mitt livs första riktiga semester börjar närma sig och d känns som jag har varvat ner lite för tidigt... Jag är helt enkelt helt slut som artist. Orkar knappt va trevlig. Kan bero på min härliga PMS som d känns som att jag har varannan vecka ungefär, men ändå.
Jobba iaf min enda helg nu i helgen och då lyckades ju självklart precis allt va, typ arvika festivalen, dop och stortrav. Men jag hann med lite av allt. Jag e allt duktig jag! Och glömde jag nämna; Helt slut som artist...?
god natt...
bakis..
Sön 30 jul 2006 14:42
Övrigt, 13 läsare totalt

som en idiot.. Skulle hellre dö än gå igenom denna dag. Helt fruktansvärt och jag vill aldrig mer va en festande singel. D e nåt som e säkert!

Stackars mej..
Mån 31 jul 2006 20:14
Övrigt, 14 läsare totalt

Jag är för smal för att vara FET
Jag är för fet för att vara smal
Jag är en dålig flickvän som inte lyckas göra att min pojkvän är glad jämt
Jag är en dålig kompis som aldrig har tid med nån annan än mej själv och min pojkvän
Jag är en dålig kusin, ett dåligt barn och barnbarn som aldrig hälsar på
Jag är en dålig medmänniska som endast skänker ca10kr per år till behövande
Jag är en dålig människa som aldrig törs uppfylla mina drömmar
Jag är en dålig människa som aldrig tar tag i mitt liv
Jag är så dålig så att jag inte ens kan dricka sprit
Jag är så dålig så att jag inte ens klarar av att försöka få ett bra självförtroende
Jag är så dålig så att jag inte ens kan gå ut och gå utan bara sitter och tänker att jag borde
Jag är så dålig så att allt jag rör går i sönder
Jag är så dålig så att jag inte kan sluta äta godis
Jag är så dålig att jag lyssnar bara på dom som säger negativa saker om mej
Jag är så tragisk så jag tror jag spyr
Men jag är bäst på att va dålig=)

edan höst...!
Mån 14 aug 2006 23:27
Övrigt, 18 läsare totalt

Jag är inte redo för nån höst! Jag har inte ens fått tillräckligt med sol än. Jag vet inte ens vart min semester har tagit vägen och det som e mest sorgligt e att jag har minnesluckor, på riktigt. Så tragisk jag så jaa! I lördags skulle jag egentligen på hamnfestivalen i arvika men d blev helt enkelt dop på dagen och på kvällen va d film, MAT, godis o massa cola(och nej jag tar fortfarande inte sån där "häftig" cola utan den brunsvarta i flytande form), sen sov Maja, Emma, Lillan, Engla och Douglas här. D va mysigt som bara den! Alla tyckte synd om sig själva och livet va precis som d brukar va! På söndan va vi bakfulla av allt socker, sen fick jag hem en som STANK sprit och äckel o sen va d 53:års kalas för fadern. Han fick en ny adidas tröja ist för den som han har som e brun, fast va svart från början. Han fick även 10trisslotter och vann inte ens så mycket som lotterna kostade, det kan inte finnas folk som vinner mycke pengar på dom där. Det är lurendrejerier.
Idag har jag iaf jobbat fösta dagen efter semestern och det var förjävligt.

Segaste...
Ons 18 okt 2006 10:13
Övrigt, 22 läsare totalt

Jag borde verkligen göra mig klar för att åka till jobbet, men jag orkar inte!
Mycke på jobbet nu, ligger efter för att alla snickare o pajaser ligger efter, himla typiskt!
Men imorgon smygstartar vi o på fredag då jävlar! Då ska dom få se att vi klarar oss, trots att vi e ensamma hemma..=)
Har en inneboende i typ 1 1/2 månad nu, Victoria. Det har gått väldigt bra hitills, så jag hoppas det fortsätter på den vägen.
Snart flyttar Dan hem oxå, han ska förhoppningsvis bara jobba nästa vecka. Egentligen kan han jobba ett tag till, bara Victoria e kvar så jag slipper va så himlans mörkrädd. Men jag menar, d kan ju va kul o va en liten familj.. haha=) Alla andra skaffar ju barn!
Saknar mitt lilla Årjäng lite då, men har inte hunnit tänka så mycke på d.. Synd med Viggo o Johannes, man missar väldigt mycke. Men så fort jag har kommit igång med mitt vanliga schema så ska jag allt försöka komma hem o hälsa på.

puss o kram!

PS Men jag blir aldrig nöjd...!;)

i olika faser i livet
Lör 13 jan 2007 23:34
Tro & Livsåskådning, 12 läsare totalt

Ja...
Här sitter man då själv en lördagskväll, igen... Men, men.. Man ska hålla käften och va nöjd, för inställningen ska tydligen vara att man ska va glad den dagen han e hemma, den ska va att han alltid hädanefter ska gå ut. Underbart!
Idag har man fått sig en utskällning då för att alla hatar mej o jag är den tråkigaste och suraste flickvännen i hela världen, kort sammanfattat.
Jag är utsänd till jorden för att bringa kärlek, men aldrig få något i gengälld. Det är lugnt, jag fixar det gud, hoppas bara att jag får det grymt bra i himlen. Annars stämmer jag dej.
Tack för det televerket.

a...Nyårslöften!
Sön 14 jan 2007 17:44
Övrigt, 23 läsare totalt

Har jag förresten mämnt mitt nyårslöfte? Jag har slutat äta godis!
Jaja, men iaf, nu sitter jag o äter choklad=) Godare än någonsin! Så bra liksom med trådlöst tangentbord oxå, ligger i soffan, äter godis o skriver=) Vilken säl jag e!

Vi va iaf o kollade på hus förra veckan(bäst jag skriver om husköp jag me då)... Lite för litet tycker jag nog kanske men det är två tomter till huset och d finns lösningar till det mesta ovesentliga här i livet. Lite kul iaf, trots ganska dumma planlösningar, att det inte ser ut precis som alla andra hus inuti.
Så typ nästa vecka får vi nog reda på priset o om vi tänker köpa det. Vi vill ju egentligen bo lite utanför, men detta räcker att ha som projekt så länge. Tur att man har Dan oxå för jag kan bara lösningar till så ytliga grejer medans han vet om det fungerar eller ej.

Jaja, har iaf träffat lite nya folk. Trivs med dom flesta som jag jobbar med o jag måste faktiskt säga att shoppingcenter är det ultimata för mej att jobba på. Jag kan tjata ihjäl hur många människor som hellst på en o samma dag=).

Lite hemlängtan har jag ju självklart oxå. Vet inte varför jag e så frälst i årjäng. Men det liksom bara sitter där. Massa folk som reser runt o försöker hitta sitt "bo" o jag liksom bara undrar varför. Dan kommer nog aldrig vilja bo där men jag har iaf bestämt mej för att åtminstone ha en sommarstuga där. Så himla synd att jag inte tänkte på det när vi sålde det i strand.. så himla bra tomt...

Nu ska jag gå o prata med min älskade kanin Harry =)


åh lillian!
Mån 22 jan 2007 22:34 (Uppdaterad Mån 22 jan 2007 22:36)
Övrigt, 19 läsare totalt

oh Lillian, du är som stjärnorna, som fåren som betar och som bäcken som porlar. Jag älskar ditt leende som jag vaknar till varje morgon och somnar till varje kväll. Jag har under dessa tio år aldrig sett dej upprörd. Det känns fantastiskt. Låt våra band vara lika starka ända in i våran åtända oändlighet. Amen

livet är inte alltid så lätt...
Tis 30 jan 2007 17:34
Övrigt, 18 läsare totalt

Krångel, krångel, krångel...
Mycke bråk o tjat på jobbet. Tråkigt tycker jag när många ska drabbas av andras olycka... Men sånt är ju tydligen livet.
Va på jobbet åttonde dagen i rad idag, på möte. Så jag behövde bara va där i två timmar. Men d räckte. Igår va d synd om mej efter jobbet, hade ont överallt och tom när Victoria va snäll o gav mej en överfull ikea säck med kläder så gnällde jag för att d va för tungt o titta på dom=). Hon skulle nog ha gett mej en fet smäll på käften om hon inte visste att jag skulle gnälla ännu mer då=)...
Vi ska iaf köpa hus nu då. Bara jag har fått fixa med lån o besiktningsgubbe så ska väl allt vara klart. Lite hemskt e d! Jag e ju inte vuxen än!!! Men tanken på hund och altan gör så att jag helt enkelt får ta den risken=)
Åt förresten makaroner med tomatpure förut! Fy fan, jag trodde inte att jag va så beroende av ketchup=)
Beccy hade iaf flygit av en häst idag, 2m upp i luften och landat på ena axeln. Hoppas att inte Australien vill ta emot henne nu när hon e handikappad=). När hon kommer hem så ska vi köpa häst iaf, för d har hon lovat! yeees!
Jag föstår inte varför alla måste flytta, jag blir lessen i öga!
Ok, nu skriver jag bara för att skriva... Hairy Harry hälsar=)
Adjö!

kräks bajs..
Sön 11 feb 2007 21:16
Övrigt, 19 läsare totalt

och kräkiits som fasen har jag gjort i natt... Gött me Thaimat i sämre form..! Jaja, igår kan man sammanfatta kvällen i olika stadier:
1. Kände ingen, va lite nervös, sa inte så särskilt mycke.
2. Blev lite varm, pratade med Dan och Malin(dom jag kände)
3. Började prata med alla...lite.
4. Började skrika och erkände att jag tog inte av tårtan för då sket jag ner mej.
5. Fick en veckas prov träning på hälsokompaniet av Chatrine.(=vänner!haha...)
6. Tog mitt pick o pack o drog till tiki.
7. Stog med en kalasfull Lisa på toa o pratade massa och högt och sminkade mej VÄLDIGT mycke.
8. Älskade alla.
9. Hatade Arvika.
10. Efterfesten- Hatade alla för dom va tydligen fula.(kan ha varit mina ögon)
11.Spelade bara min musik för alla andra hade kass smak...?
12. Gick hem och gjorde broccoligratäng(salt, broccoli= extrem aldente) och gick till grannen som jag vanligtvis inte pratar med, men Dan sov ju...
13. spydde, spydde
14. somnade.


över och ut.

DEPRIMERAD!
Tis 20 feb 2007 23:29 (Uppdaterad Ons 21 feb 2007 00:20)
Övrigt, 20 läsare totalt

Är det konstigt?
Kollar på teve-handlar om en sekt som typ slår barn o vuxna
Läser tidningen- om 30år kommer jorden krocka, nån har våldtagit nån som sov brevid sin man, Britney spears har rakat av sig håret och nåt pucko har korsfäst en nunna...
Nyheter det sensaste halvåret(sammanfattning)- vi kommer dö av värme, explosion, stormar, översvämmningar, HIV, droger, fetma mm.....!

Med detta har jag kommit fram till följande: Jag kan inte längre; ha lamporna tända på kvällen, sitta här vid datorn, dricka kranvatten, köra/åka bil, äta mat som är förpackat i något, kasta något som inte blir jord, äta, bo på en övervåning, gå på krogen, ha sex mm.

Men jaa, vad blir det kvar nu då? Andas? Men alla dessa gifter då? Nej d går ju inte... Munskydd...

Iallafall så e jag deprimerad, men det är nog för att det lurar en förkylning i min kropp. Jag ska vila imorgon efter att jag har varit på banken...

Sen så vill jag säga förlåt till: Mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, Mona, Ann Helen, Beccy, Izzi, Viggo, Anna, Jessica, Jenny, Liesen, Maja, Lillan och Engla för att jag aldrig hälsar på. Och sen så är det ganska illa att jag har träffat min kusin två gånger och han är snart ett år+att jag bor nästan granne med en annan av mina kusiner och har inte ens varit där. Tvi vale!

En fråga bara! Varför skriver man dagbok på internet om man inte vill att andra ska läsa den?? Det finns papper o penna??? Går även att spara på datorn ist för att lägga in d här bland en massa tusen människor?????? Ofta är det de som kallar fjortisar för fjortisar som är fjortisar... Ett par ord från Lenny Lane---"Det är ju bara sååå 2002!"...hahah!
Så himla kul e jag inte i kväll. God natt!

d suger..
Sön 11 mar 2007 21:43
Övrigt, 17 läsare totalt

att jag har blivit en arbetskompis fattigare... Fy f-n! Jag tappade verkligen lusten för allt i en handvändning, så j-a tråkigt. Och jag blev så arg så ARG! bägaren rann över och det har nog aldrig hänt i nyktert tillstånd bland folk som inte är min familj förut. Så ledsen och besviken och jag kände mej som den ensammaste människan i hela världen. Men efter en helg med familjen o Dan så insåg jag att så är inte fallet och jag vet att jag är hemsk att leva med såna här gånger, men dom står kvar. Alltid. Det känns bra att veta. När det känns som att jag aldrig kommer trivas på nåt ställe och som att det måste vara mej det är fel på då är det jobbigt. Och då är det svårt att vara den starka som alltid försöker göra det rätta. För varför kan inte jag också ta fegvägen och bara följa strömmen? För att jag är inte uppväxt att ta skit och jag är inte heller formad av mina vänner att ta skit. För i min värld tar vi INGEN SKIT!

Izzi19 F27 Från Årjäng, Tisdag 13:e mars 2007 22:49
Precis! Ta ingen skit! Frukt är INTE godis! Man blir kär i vem man vill!!!! Helt rätt!!!


vår...
Tis 13 mar 2007 15:38
Övrigt, 18 läsare totalt

Ja, nästan!
Tänk att lite sol kan göra såna underverk... Har varit ute o gått, solat solarium, städat och tvättat täcken, kuddar och massa kläder... Sen ska jag göra mat åt Dan och fixa mina ögonbryn. Idag mår jag faktiskt riktigt bra, trots omständigheterna. För igår sa jag min syn och mina tankar på det hela. I morse sov jag ända till nio. Och idag är det SOL.

Ämma

PS Igår blev jag husägare :)DS

Jäkla kanin!!!!
Ons 21 mar 2007 09:40
Övrigt, 24 läsare totalt

Ja just d! Jag tror att Harry börjar bli könsmogen eller nåt. Han har snart ätit upp hela lägenheten, speciellt min soffa!!! Har knappt sovit en blund i natt, för han hatar att va i buren så han har skakat galler hela natten, fy fan!!!
Kastrering nästa!!!!!!!!!!!!!

En liten...
Mån 23 jul 2007 22:12
Övrigt, 7 läsare totalt

HUND påväg! Jag e så glad, så glad, så glad! v33 e han här. en staffordshire bullterrier, svart o vit gööör söööt!
ha d!

Jaha ja!
Ons 25 jul 2007 01:00
Övrigt, 9 läsare totalt

Har blivit så dålig på att skriva dagbok med både penna och dator.. Jag har övergått från lathet till very extreme lathet tror jag... När jag inte ens orkar skriva ett par rader..
Imorgon åker Dan till spanien, det ska inte bli ett dugg kul tycker jag. känns som att semestern redan e slut. Jag kommer inte ha en lugn stund förän han e hemma igen. Och inte Harry heller för den delen. Själv så ska jag åka på släktkalas o bo i husbil med mor o far. Käre värld vill jag bara säga om det, vi kommer döda varandra!
Jaja, annars rullar d på. Dan rev plötsligt bort golvet i hallen igår och idag har dom satt spånskivor o gips och nästa vecka ska dom sätta klinkers. Wonderföööl! Ska sen försöka anlita nån som kan sätta tapet i trappan(inte mamma, för jag har snart slitit ut den stackars kraken...), vi får väl se hur d går... Sen e d bara smågrejjer som badrummet kvar=)! Jaa, d kul. men det är även lite jobbigt, speciellt när man ska bli klar med ett hus på ett par månader... Men, men vi ska inte klaga för än så länge har vi haft flyyyt!
puss o kram o gode gud gör så att inte Dan dör under resan!

HUSBIL!
Sön 29 jul 2007 23:39
Övrigt, 13 läsare totalt

Ja just d. Ett x antal timmar har jag tillbringat i en stooor jäkla husbil, för massa massa pengar som jag e mycket mycket tacksam över att jag inte har kört sönder.
Släktträff i lördags då, alla kunde tyvär inte komma men vi va iaf lite över 30pers så det fick duga. Eftersom jag inte va med för 5års sen så va d himlans kul att få se alla som jag inte sett på lite över 10år. För jag hade ju ingen aning om hur nån såg ut längre... Och ja, dom hade ändrat sig LITE. Så nu har jag fått tre fans; Anna-Louise, Ellen-Mathea och Elvira. 6, 4 och 8år... Jag måste säga att jag e helt slut. Jag har fått teckningar, blivit fixad i håret, läst bok, blivit omstoppad med nallefilt, fått massage(som gjorde jävligt ont), fått miljarder frågor... Ja, allt som en DAGISFRÖKEN kan önska sig... Förut när typ 16 pers åkte så kunde man typ börja slappna av... Men inte länge inte, för då kom det helt plötsligt 6 till... Ja käre värld, det har varit en mycket familjär helg. Vet inte om det va ett så bra avslut på semestern men, för jag e helt slut nu och imorgon bitti ska jag börja jobba.

här sitter man inte för ofta längre...
Tors 25 okt 2007 21:03
Övrigt, 14 läsare totalt

När jag läser igenom inläggen här så känner jag verkligen vad gammal jag har blivit. Kanske e just därför jag inte e här allt för ofta längre....!;) För här sitter man nu, typ halvägs till 50 o oroar sig för räkningar, jobb o FRAMTIDEN... Fy fan va trist väl! Jag tycker att det är roligare att oroa sig över vad man gjorde under helgen eller onsdagsproblemet; Vad ska man göra till helgen??... Ja det är väl lika bra att inse fakta: Man kan inte gå tillbaks i tiden.. (dessvärre...)
Jaja, men åter till verkligheten. Idag har jag köpt soffa, varit ute med Pasha(tusen gånger) och städat från kl15.30 till ca 19.30.. Ja, så är det att vara pedant hörni! krääääks!




"jag tror för att kunna komma till vetande"

Idag hade Dan sin första och enda semesterdag. Det har regnat hela dagen. Han fick börja med att dammsuga.. Sen åkte vi till karlstad bara för att vi skulle göra något. Hela familjen, Jag, Dan, Isa och Pasha. Vi fikade på Waynes Coffee(250:- gick det på!!!wtf!) och kollade lite i affärer. Jag köpte ett par jeans och en klänning. Dan köpte en babyphone, haha!

För övrigt så är det hamnfestivalen här i Arvika. Jag ville egentligen gå dit men jag tror jag stannar inne tills jag har gjort slingor. Det är jag som ÄR white trash bruden nummer ett för tillfället. Men jag sörjer inte för jag har så mycket att se fram emot denna hösten. Det ska bli så kul att få gå ut och klä upp sig! Och förresten så åkte vi till familjen Kling istället och fick jätte god mat som vanligt. Pasta med kryddig korv, vitlök, timjan mm och pannacotta till efterrätt, yummy! Jag fick även en liten drink så att jag kunde låtsas att jag va med i "sex and the city" ett litet tag(om man bortser från white trash håret och de sunkiga kläderna=)). Tog ett litet kort på en del av fina dukningen som Malin hade gjort, och drinken i bakgrunden såklart.

Nu till ett problem. Nåja, ett litet problem iaf. Idag var jag i en klädaffär(vågar inte skriva vilken för då blir jag väl stämd på allt jag inte äger och har). Personalen stod och pratade med varandra och jag TROR att hon härmade mej när jag frågade en fråga. I vilket fall, samma jäkla tant som är där varje gång jag handlar stod bakom kassan. Serviceminded som jag är, ja, även när det är jag som är kunden. Så hälsar jag ju så trevligt och tackar så mycket och mellan raderna så ber jag nog om ursäkt för att jag finns. Tanten står som vanligt och surar och packar ner byxorna i en påse, medans jag frågar en fråga ang byxorna som jag inte har bestämt mej om jag ska
köpa...  Hon skiter uppenbarligen i vilket och tydligen har ingen av de fyra anställda som står vid kassan nån koll på vad dom har för byxor i butiken. Definitivt inte på våningen nedanför(bara att byxorna va därifrån tydligen...!). Surtanten har inte ens energi nog att öppna munnen och svara och den som slog in i kassan hade gått innan jag ens hann ta upp plånboken.. Jag visar mitt missnöje genom att jävligt långsamt ta upp mitt bonuskort så att hon fick börja om köpet... Jo för jag köpte byxorna, tydligen...
Sånt här gör mej så arg!
av flera anledningar.
Nr.1 Det är hög arbetslöshet just nu, det  finns alltid personer som skulle va glada för det jobbet och göra sitt yttersta för att göra det bra.
Nr.2 Det är inte så jobbigt med ett leende ibland. Det kan göra underverk. Jag brukar tänka som så när jag jobbar; "Jag kanske är den enda som den här personen pratar med idag så nog f-n kan jag kosta på henne/honom ett leende".
Nr.3 Kanske får man inte kassan rakt i näven när man går hem på kvällen. Men nöjda kunder=mycket i kassan=ett företag som går bra= att jag har ett jobb längre.

Nu när jag har gnällt på nån annan så får jag gnälla på mej själv ett tag. Ingen träning idag igen. Och massa socker... Jag försöker få min käre sambo att sluta äta godis och dricka dricka, åtminstone på vardagar. Det är så svårt att låta bli när det ligger överallt. Han skulle fundera på saken tror jag... Kanske skulle vi kunna lägga godispengarna på en resa istället. Det skulle iallfall vara sundare...

Njäej, nu går jag och lägger mej och lyssnar på dunket från hamnen=)
Kraam!






"Torka bort tårarna från barnets kinder! Det myckna regnet i blommorna är så skadligt"

Det är nästan så att vi har fått gjort det idag, torkat tårar alltså. Lilla Isa har varit så ledsen.. Det är vi inte vana. Men nu sover hon gott, förmodligen är det några envisa tänder...

Eftersom jag har sagt att jag ska träna 6dagar i veckan så bestämmer jag att min vilodag blir idag. Det va jobbigt nog att gå ur sängen idag. Man måste få ha såna dagar, för att få ha bra dagar. Slarvade med maten också, en muffins och en smörgås fram till klockan 19.30 och då hade jag sånt blodsockerfall så jag va galen. Höll på att riva hela köket. Konstigt, bara för att man släpper lite på reglerna en dag så går allt åt tjottahejti!

Idag skulle vi förresten ha åkt på semester. Men Dan har så mycket på jobbet och jag känner mej lite som en bakvänd-uppochnervänd-vampyr idag igen. Men imorgon kanske. Frågan är väl bara vart vi ska åka.
Nej, idag har jag inte löst några världsproblem inte....

Ha dä!




Måste förresten rekomendera en blogg...; http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/ Helt grym är hon.

"Tålamod är konsten att kunna hoppas"

En dag i månaden, eller kanske två. Då äter jag chokladsås med sked. Gissa vad det är för dag?
En ledtråd till. Jag är lika vit i ansiktet som en vampyr, men jag tar inte blod, jag "ger". Hahaha!

Men i vilket fall så har jag tränat på crosstrainern i 30min, gjort 60 situps och 10 armhävningar. Eloge till mej, för jag hade verkligen ont i hela mej och hade tusen andra saker som lätt hade kunnat gå före. Mamma har varit här ett par dagar nu och det är guld värt att ha någon här som pratar med lilla Isa när jag försöker motionera, vika tvätt, laga mat mm. Sen är det alltid skönt att ha mamma i närheten, hon är ju min mamma. =)

Förresten så har jag sålt massa kläder på tradera. Och jag har minst lika mycket kvar som jag ska lägga ut och jag har gett bort det tredubbla. Jag har kommit fram till att när jag började på mitt nuvarande jobb så tappade jag min klädstil helt. Eller åtminstone min egna smak. Vi har ju regler om hur vi får klä oss på jobbet så jag har varit så inrutad i det så att jag har glömt vad jag tycker själv. Nu har dom släppt lite på reglerna och vi får tex ha jeans på oss. Så nu säljer jag alla mina kläder för att börja om från början. Även sånt som jag köpte när jag va gravid och precis innan ryker. Riktigt skönt att rensa i garderoberna faktiskt.

Hade besök av Isas faster och kusin idag. Sen va det ett besök hos min farbror, där vi hämtade min farmor. Kollade igenom deras antikbodar och jag fann en hel massa grejer! Synd bara att jag har ett hus som vi fyllde efter en vecka... Och nu har vi bott här i typ tre år...
Här är iaf adressen till deras hemsida:

http://www.matildasbod.se/

Det är absolut värt ett besök om man letar efter grejer med lite mer personlighet.

bye bye....






"Man ska lära sig av andras misstag, för man hinner inte göra alla själv"

Chokladmuffins efter frukosten... Ett misstag, ett beroende eller är det helt enkelt att unna sig? Jag vet inte, men nu är det gjort!
30min crosstrainer, 60 situps och tio löjliga armhävningar. Idag gick det riktigt lätt, vem vet, kanske va det muffinsen som gjorde det=). Gött iaf att se lite framsteg för igår va det riktigt jobbigt. Jag va bara arg arg arg!

Men från misstag och aggressivitet till nåt helt fantastiskt!
Nu är lilla Isa 6 månader och 4 dagar. Det känns verkligen helt sjukt! Jag fattar inget. Inte att jag är mamma, att Dan är pappa eller att vi har ett barn. Om en månad börjar jag jobba helger igen, jag har då varit ledig i 9 månader och det är också helt sjukt! Men gud va gött det har varit att bara ha varit hemma, tagit dagen som den kommer och hittat sig själv igen. Trots att det har varit jobbigt så har det varit den bästa tiden i mitt liv.Lätt.

puss o kraaam!





"Fånga dagen..."

Det har jag verkligen gjort idag!
Rensat svamp, Tränat på crosstrainern 30min + 60 situps(det va för övrigt väldigt jobbigt idag) tvättat, varit ute med vovven två gånger, varit på stan, fikat med Lisa och Sonia(Jag tog en smörgås, inget fikabröd), bakat kladdiga chokladmuffins(där föll jag dock för frestelsen), ätit middag med Liesen och Marie, kollat på Sex and the city2 och nu har jag hängt en tvätt till och diskar. Effektivt!? Jo dä!
Kan för övrigt påpeka att min dotter älskar Sex and the city så jag ska nog ge henne alla avsnitt i ettårs present=). Nej, nu va det dags att sova.
Go natt!
Lite vardagslyx måste man ha ibland=)



"Jag tänker, alltså finns jag till"

Ensam hemma! För första gången på 6månader är jag helt ensam hemma! Gud vad konstigt, men gud va gött! Självklart är jag orolig att nåt ska hända, men det är väl min överdrivna modersinstinkt...

Idag  blev det 30min på crosstrainern+ 60situps. Bra! Man kan ju tycka att det är lite klent då det finns många muskelgrupper som behöver tränas upp. Men jag måste se till att konsekvent fortsätta med detta även när jag har börjat jobba. Eftersom jag pendlar ca 1 1/2 timme(2timmar på vintern) per dag när jag jobbar så får inte träningen ta för lång tid. För med allt annat som ska göras på morgonen så kommer jag tex inte hinna dra iväg till gymmet. Jag skulle gärna vilja, men både hund och barn tar tid. Och tiden med dom får jag inte igen. Har många gånger önskat mej ett gym som har öppet dygnet runt. Gud va bra det hade varit! Eller varför kan dom inte öppna kl.06 och stänga kl.23-24 åtminstone. Det är ju då vi mammor har våran egentid och jag som jobbar kväll är inte hemma förrän kl.21. Mer gym åt folket!=)

Förresten funderar jag lite på att läsa om "vardagsfemenism". Men jag vet inte om jag vågar. Risken är ju att jag blir ännu mer irriterad på hur orättvist mycket fortfarande är år ..2010!

Idag börjar jag ta tag i maten och (gud mej bevare) godiset. Livet är inte lika lyckligt utan choklad. Och med den inställningen kommer jag komma långt....?
Jag vill ha ett nytt hus..

kraaam på rä!

RSS 2.0