Gör det viktiga, inte det brådskande

Nu var det ett tag sen jag skrev. Ska jag va helt ärlig så har jag inte hunnit. Folk säger att man måste prioritera rätt. Men när man inte ens suttit still, när man inte ens hunnit äta vissa dagar. När jag precis satte mej i soffan o sa spontant "oj, undra när jag satt här sist", hur ska jag då kunna prioritera min tid rätt.. Det är ju fullt. Jag har vissa saker innan jul, som jag känner att jag måste göra. Typ lika mycket måste som att skita när man är skitnödig. Ja, jag vet det är jätte töntigt, men så är det.
Nu borde jag också göra massa saker, har en tvätt som ska hängas, fler som ska tvättas, klä på mej borde jag göra för jag går fortfarande runt i pyjamasen kl.20.30 på kvällen.. Men, men. Det blir nog inget mer gjort idag. Har gjort förrät, efterrät, förberett kalkon, handlat, solat och varit ute med hunden. Imorgon vill jag bara sitta o leka med Isa heela dagen. Va ute o gå och bara ta det lugnt. Men det vet jag ju själv, det kommer inte att funka. Men det ska iallfall va bra mycket lugnare än idag och jag ska INTE va helt slut denna nyårsafton.
Jag förstår inte hur folk som har tvillingar överlever. OMG, hur hinner man med sig själv då? Missförstå mej inte, Isa är det bästa som någonsin hänt mej. Det är bara det där med att det bara är 24timmar på ett dygn som irriterar mej. Och varför kan inte båda föräldrarna få gå hemma typ jätte länge. Jo, jo, jo... Jag fattar...
I förrgår kollade vi på "Änglagård". Den va bra. Jag gillar svenska myspys filmer=). Jag är liksom så jäkla Svensson och stolt över det=).Det är bara döda fiskar som följer strömmen...

Det blir inte mycket tid över till bloggande. Nu är det julpysslande, de vanliga sakerna, Isa, Pasha och jobb som tar min tid. Jag känner hur jobbångesten kommer mot mej med en kraftig fart... Usch.. Jag förstår inte hur jag ska hinna med någonting när jag ska börja jobba, det är nästan så jag vill gråta. Jag hinner inte med mej själv alls just nu, jag hinner knappt gå på toa och borsta tänderna, mat äter jag... ibland... Jag förstår att det handlar om prioriteringar. Men det är så mycket jag vill prioritera. Det som är jobbigt är inte det som jag gör utan det som jag känner att jag borde göra. Hela tiden när jag är klar så tänker jag "skulle kanske ta o fixa det också, och det och det och det..", det tar liksom aldrig slut. Jag har jätte svårt för att sätta mej ner och leka med min dotter, läsa för henne osv... Och det är jobbigt, jag har dåligt samvete... Och ju sämre mitt samvete är, detso stressigare blir jag. Usch, ondcirkel-varning... Men det är väl värst nu, Dan har legat i magsjukan i fem dagar, vi åkte bort för att inte bli smittade och när vi kommer hem igen och har tänk fixa massa saker, då blir han sjuk igen. Så nu ligger han förkyld. Och han ska ha Isa hela helgen för att jag ska jobba. Hoppas han snart blir frisk.
Annars stressar jag inte mycket över själva julen. Vi har dragit ner rejält på julklappar, maten gör vi allihop och städa, det gör jag ju annars också. Och bakar och lagar mat. Själva julpyntningen är mysig tycker jag, lyssnar på julmusik och går omkring och grejar lite. Just nu har jag satt paus dock, för när Dan är sjuk och vi inte kan hjälpas åt, så blir det bara just stressigt och jobbigt. Så jag tar lite i taget(som farmor brukar säga=)) och försöker njuta av vad julen faktiskt handlar om(för mej iallafall): Att ha det gött! Och om man bortser från alla som måste ut och köra bil i detta vädret, så är det ju verkligen perfekt! Kan inte bli mycket juligare än såhär!
Läste en insändare häromdagen. Den va skriven av en ensamstående mamma som va sjukskriven. Hon skrev om ångesten när man inte har råd med julklappar, inte ens julmaten. Usch, jag kände riktigt en klump i magen. Här sitter man och oroar sig för skitsaker när det finns dom som verkligen mår dåligt och knappt får det att gå runt. Jag undrar vart man skänker pengar till dessa människor? Och ibland tänker jag att jag borde göra nåt vettigare på jul än att bara äta en massa mat. Och alltid så vill jag så mycket så att det inte blir något av nåt..
puss o kraaam!

Barn är den fattiges rikedom

Idag va det dags för den hysteriska julshoppingen. Näe, inte så jätte hysterisk faktiskt. Så länge man inte tänker "det är så stressigt, det är så jobbigt" så klarar man det mesta utan slitage... =) Mamma och pappa agerade nannys och jag sprang omkring i massa affärer. Kom dit två timmar för tidigt också förresten för att lilla, smarta jag förmodligen hade för bråttom när jag kollade öppettiderna och kollade fel dag. Men det va ju skönt att frysa tårna av sig så att man fick känna ordentligt att man lever. Sen fikade vi en timme, helt i min smak!
I min familj drar vi lott om vem som köper julklappar till vem. Det är ett väldigt bra sätt tycker jag. Vi köper för tusen kronor var så det blir en "riktig" present. Många tycker att man bara "byter pengar med varandra" på jul. Men jag tycker inte det. Jag brukar få saker som jag förmodligen inte hade unnat mej själv. För det är ju inte alltid som man tar tusen spänn och köper sig nåt fint. Det gör iallfall inte jag.
Nej, nu blir det sängen, imorgon ska Isa fira sin första Lucia, och om jag klarar mej från magsjukan i natt också så ska vi ta oss en tur till våra äldsta kvinnor i familjen. Gammelfarmrorna=)


Anledningen till att vi alla går på högvarv inför julen med den eviga, oåterhållsamma och ofta knasiga julklappsshoppingen är antagligen att vi inte riktigt vet hur vi ska uttrycka vår kärlek i ord.

Vilka dagar... Planen var att vi skulle åka till Karlstad och handla julklappar idag, barnvakter va fixade och allt va klappat o klart(utom klapparna, ha...ha...haa). Skulle även baka och göra pepparkakshus... Men så blev det inte!
För nu ligger Dan i magsjukan, han meddelade i morse(han har övervåningsarest) att han gått ner 7kg... Så min plan gick från att va en heldag med shopping och middag på stan till att va betjänt åt två barn, ett på 10månader och ett på 31år.. Lovley... Så nu sitter jag här och mår illa av tanken på att jag kanske blir sjuk och inte hinner göra det jag tänkt mej. Samtidigt som Isa skriker för att hon inte ska sova(men annars kommer hon snart ramla ihop, så trött är hon) och Dan suckar och tycker  allmänt synd om sig själv på övervåningen. Den enda som verkar hyfsat nöjd är Pasha. Han ligger här brevid mej i soffan och gillar läget, stressar inte upp sig, fattar inte ens att det snart är jul. Han får sin mat, sina promenader och sina julklappar ändå=). Frågan är om det finns en lättvindigare hund i hela världen.

Annars gör jag allt för att få some Christmas spirit! Julmusiken är på, doftoljan med juldoft är framme, pepparkakorna bakade, lussekatterna, saffranskakan och julkorven är också klar. Adventsstjärnorna är på sin plats, julkorten är beställda, gardinerna är bytta, har börjat köpa julklapparna och så har jag den där härliga sockerbeläggningen på tänderna... Men det är ändå nåt som saknas. Jag blir inte nöjd... Och aldrig blir jag klar heller för när jag väl är klar så börjar jag fundera ut nåt större projekt... Typ egen inlagd sill eller ett extremt pepparkakshusbygge osv osv osv...

Över till nåt viktigare. Jag tänder alltid massa ljus hemma, mest värmeljus. Både för att det är mysigt och för att jag ska slippa frysa ihjäl. Iallfall så har jag ju fått ett astmapipljud när jag andas, ibland kan det bli riktigt jobbigt, jag sväller igen och det liksom kurrar i hela bröstet. Lite läskigt faktiskt. Men jag har bricanyl och det hjälper. Ibland funderar jag på vad det beror på. Jag har ju aldrig haft det problemet förr. I vilket fall så har jag tänkt att det kan ju delvis va alla ljusen(läkarna hävdar att det kan va vad som hellst tex parfym, hårspray, tvättmedel). Har ju hört att det kan va massa gifter i dom. Och när jag putsar fönstren där det står värmeljus så blir trasan helt svart. Så jag googlade bara för att kolla. För ibland kan det ju vara värt att ändra på lite grejer bara det blir bättre. Och så handlar jag ju gärna miljömärkt, om inte så väljer jag närproducerat, sorterar allt jag hinner osv. Jag tycker det är viktigt. I vilket fall, så fann jag detta på Svanens hemsida:

"Ett Svanenmärkt levande ljus lever upp till flera olika krav för miljö, hälsa, kvalitet och säkerhet. Mer än 90 procent av ljusets råvara är förnybar. Det avger också minimalt med miljö- och hälsoskadliga ämnen. I Sverige använder vi 18 000 ton ljus per år. De flesta är tillverkade av paraffin som precis som olja och bensin bidrar till växthuseffekten när de brinner. Svanenmärkta ljus har däremot uppfyllt strikta miljökrav både på produkten och förpackningen. Det viktigaste kravet är att ljusen måste vara tillverkade av stearin som har en minimal belastning på miljön och som inte bidrar till växthuseffekten. "
Sen fann jag även detta:

"Om alla svenska konsumenter väljer Svanenmärkta ljus skulle det minska våra koldioxidutsläpp lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från vägarna.
"

Heelt sjukt! Och mycket tänkvärt. Det krävs egentligen inte så mycket för att göra nåt för miljön varje dag. Jag hör många som säger ungefär "Det är inte precis så att det gör nån skillnad om jag, en person sopsorterar" och att "allt bränns ändå på samma ställe". Tycker att båda dessa kommentarerna är rena latmaskpratet. Och vad betyder det egntligen att man sorterar eller väljer ekologiskt? Jag tycker att det är bättre att en tredjedel av det jag handlar är ekologiskt eller närproducerat än inget alls. Och jag tycker att det är bättre att jag bara pantar, sorterar glas och konserver än inget alls. Nu sorterar jag nästan allt men ni fattar min tanke? Så tänker jag och det gör att jag tar lite till och lite till. Sen är det dyrt med ekologiskt så därför kan man ju anpassa och ta det som inte skiljer så mycket i pris..
Bara en tanke, för jag tycker det är viktigt. Vi måste sluta tänka så egoistiskt, det ska ju komma generationer efter oss också.


Inte så bra kamera på min mobil ser jag....=/

Ha däää!=)Det är aldrig för sent att bli den du kunde ha blivit.

Det är tyst... Just nu är det tyst... Men jag vågar inte slappna av för det har inte hänt på veckor att hon somnat utan mej brevid sig...

Kollade precis på "16 and pregnant" på MTV. Jag gråter nåstan varenda gång jag ser det. Så därför borde jag inte kolla. Iallfall så har jag märkt en likhet på föräldrarna till tonåringarna som ska får barn(något komplicerad mening). De är fruktansvärt krävande och vill styra sina barns minsta steg. Kanske vore nåt att lära sig av? Man måste kanske låta sina barn tänka och känna själva ibland? Nu menar jag alltså inte att dom inte ska råda dom ang deras beslut. Men de kanske borde tänka på HUR dom säger saker. Kanske inte "Jag tycker att du ska adoptera bort barnet" eller "säg åt killen som vill gå på date med dej att du är gravid och bara vill va vänner" eller "du är inte den soldat jag trodde att du va"... Alltså, jag hoppas att dom skämms när dom ser programmet. Sen är jag helt med på att det inte är lätt att va förälder, men kanske liiiite smidighet hade varit på sin plats. Det verkar ju trots allt va dom som har föräldrar som styr med hjärngrepp som gärna gör tvärs emot va dom säger... Bara något jag funderade lite på...

Nu ska jag kolla på adventskalendern. Tycker att den verkar riktigt ok i år.

Pöösss o kram!

Bästa sättet att spara tid är att använda den

Jag borde skriva här oftare. Förstår inte hur svårt det kan va.. Det är bra för mej att rensa hjärnan. Det blir ju ganska tråkigt att gå hemma varje dag och ibland inte prata med någon. Eller jo, jag brukar trakassera Dan, Sofi, mamma och pappa endel via telefon... Men ni vet hur det blir ändå, man går och funderar och funderar och funderar, sen blir man helt knäpp. Sen börjar man greja med det ena projektet efter det andra och tillslut springer man omkring som en yr höna och tror att pepparkaksdeg, papperssortering och diskning av nappflaskor är det viktigaste i världen... Speciellt jobbigt är det när jag stressar över skitsaker när Isa är gnällig. Det känns som att hon har gråtit i tre dagar. Det spelar ingen roll om jag bär henne hela tiden för då börjar hon åla så jag nästan tappar henne och när jag sätter ner henne så skriker hon som en galning. Jag kan inte gå ur rummet, jag kan inte gå på toa och jag kan inte laga mat... Allt gör jag ju såklart, antingen så bär jag henne samtidigt eller så får hon sitta i sin stol och kolla på mej. Men ärligt talat?! Är det inte kul att leka längre? Hur rolig är jag att kolla på, i mina raggsockor, lortiga tröja och osminkade bleka ansikte... Hujjedamejj! Men hon gillar mej helt tydligt ändå och är väl inne i den där separationsblablablafasen.

Nu är det jul igen då, iallfall snart. Om 16dagar. Det är lite hysteriskt när man har fått barn. Man ska ta julkort, köpa julklappar i mängder och skapa den "perfekta julen". Jag skulle egentligen bara vilja köpa en julklapp till Isa, eller två. En som hon tycker är rolig nu och en som hon gillar om ett tag. Och sätta in pengar på hennes konto. Jag menar, finns det ens plats på jorden för alla dessa leksaker?? Det känns helt galet och om hon nu ska få massa julklappar så är det ju faktiskt bättre att hon får det när hon blir äldre och verkligen kan önska sig något. Jag har försökt tänkt till ang "hennes" önskningar. När hon har lekt klart med sina leksaker funderar jag allvarligt på att skänka allt till välgörenhet. Ang julkorten så är ju det en berättelse i sig. OMG! Dan skulle ta kort på henne i söndags, det va ju lite mildare väder då och jag jobbade så jag kunde inte. Hm... Här kommer några av resultaten. HAHAHAHAHAHA!!!!!Och sen gjorde vi ett gemensamt försök... Hahahaha!Jaja, vi kanske inte är några fotografer.. Men vi försökte iallfall! Hahaha! Och vi har "ganska" många roliga kort...

Nä, nu hör jag att Isa börjar vakna så nu ska jag titta lite på teve innan hon är helt vaken.

Ha det bra i kylan!


Att vara totalt ärlig mot sig själv är en god övning

Arbetsdagen avklarad.
Trodde faktiskt inte att jag skulle klara gå till jobbet i morse. Hade jordens värsta magkatarr igår, låg i duschen och hade frossa. Japp, sånt man får leva med när man har min mage. Sist kom jag inte ur sängen på hela dagen efter. Men efter att ha varit vaken några minuter i morse så insåg jag att ; Dette går greiiit! Så jag ringde chefen och friskanmälde mej och drog iväg över snöiga finnskogen.. Och så möttes jag av min värsta fasa(igen), tre älgar. Ko med kalvar. Jag säger då det *rys, kräks, skak och kräks igen*! Ja min älgskräck är inte nådig, men jag har bättrat mej, nu för tiden tar jag inte upp fötterna från pedalerna och skriker...
Nej, nu är klockan snart 22.. Lika bra att inse att Isa inte kommer att somna förrän jag ligger breve.. Det blir sängen tidigt idag igen...
Go natt da!

Om vi förstod varandra lite bättre skulle vi bättre förstå hur ofta vi missförstod varandra

Väldigt lycklig över att få fler läsare är jag!
Det verkar va fler som dyker upp nästan varje dag och det tar jag absolut som en komplimang.
Sen om jag förstår det är en annan femma=).

Idag är vi hemma igen efter över en vecka på annan ort. Känns väldigt bra att va hemma. Dock har dagen varit lite hysterisk med hämtning av gardiner, skor och upppackning, byte av sängkläder plock, plock, plock, fikagäster(som hade med sig fika och lunch=)), alldeles för sen sömn för Isa och nu skriker hon som en galning på övervåningen när pappa försöker natta... Jag kan ju verka lite rå som sitter med bloggen då men det är som så att jag måste ha nåt annat att tänka på annars blir jag galen. Man mår inte riktigt bra när man är den enda som kan lägga henne på kvällen. Iallfall inte när det tar nån timme per gång. Och när man hela tiden  tror att det har vänt och räcker med en halvtimme, så får man återgå till ett par, tre timmar igen... Uh, ibland känns det verkligen som att jag ska bli knäpp.

Idol rullar på för fullt på teven. De tre som är kvar är helt ok. Men jag saknar Linnea, hon är grym. Jag gillar original. Är så trött på alla Jessica Simpsons.... Mycket roligare att kolla på nån som är en naturbegåvning och inte "skolad". Självklart ska man utvecklas. Men ni fattar... Jag gillar Linnea, för det finns inte 500000 av henne.

Nä, nu går jag upp till min dotter... Pallar inte detta.
God natt!

Att existera är enkelt. För att leva krävs det mod-dagligen

(Dagens visa ord snodde jag helt och hållet jätte fräckt av Kaela)

Idag kom korten från fotografen! Dom blev jätte bra! Phu... Tyvärr så räckte Pasha ut tungan på ett av de finaste korten... Andra tycker kanske inte att det de blev bra. Men jag som såg kaoset är väldigt imponerad. Kommer absolut åka dit igen nån gång.

Hm... Nu pratade dom om sjukdomar på teven. Ett ämne som jag funderat lite på idag. I våran släkt har vi skonats från den skiten. Inte många sjukdomar och framförallt inte allvarliga såna. *peppar peppar* Men förrut fick jag typ panikångest av tanken. Nån gång kommer det kanske hända, och det gör mej livrädd. Men jag stöter bort den tanken.

Idag har jag skrivit min önskelista.

Hahahahaha!!!!! Den ser precis ut som när jag va liten. Jag t.om skriver på samma sätt!Alla vägar bär framåt, oavsett åt vilket håll du går.

Denna dagen har bara flygit förbi! Julkorv på sammanlagt 6kg kött blev det, jag va dock bara med och gjorde hälften. Mamma och syrran fick ta över för jag skulle iväg och äta lunch med några kompisar. Det va Izzi, Monika, Elin och Putte. Småttingarna Selma, Sixten och Tinja va också med, gamlingen Viggo(5år) kom senare, efter lite kvalitetstid på dagis. Efter lunchen blev det fika hos familjen Nilsson/Moberg och det va hembakade saffransbullar och kladdkaka. Så idag gick jag väl upp sisådär 10kg. En trevlig dag med tjejgänget från förr helt enkelt! I grund och botten är vi väl dom samma, bara nån mer sambo och en och annan unge har dykt upp under åren=).

Jag och Isa har varit hos mamma och pappa sen i fredags. Det ska bli lite som julafton att komma hem igen. Jag har både nya hissgardiner och nya skor att hämta ut=), weeeeho! Imorgon hoppas jag också att jag får se resultaten från i fredags då vi va hos fotografen och tog kort på Isa, Pasha och hela galna familjen. Det kan ha blivit precis hursomhelst. Fast jag vet ju att korten på di små blev jätte bra! Så riktigt spännande är det denna veckan=). Dock ska jag jobba under helgen och det ser jag inte lika mycket fram emot nu när jag har lite hemlängtan. Jag vill ju baka och städa den sista adventstädningen(som jag ligger lite efter med).. Men jag har ju två veckor sen som jag kan göra det på. Det är riktigt lagom just nu, jag gillar skarpt att jobba fyra dagar i månaden! Tänkte vinna 100miljoner, bli hemmafru och jobba fyra dagar i månaden med välgörenhet. Fast visserligen skulle jag vilja ha en gård och ta hand om och omplacera hundar. Kanske en och annan katt, gris, ko, häst, höna och kanin också=). HAHA! Ja alla har vi våra drömmar och där har ni min! Sen ska jag ju ha min efterlängtade restaurang också. Sen skulle det va bra om jag fick hundra extra levnadsår också.

Nepp! Nu ska jag sätta mej ner och njuta av att Isa somnade efter endast ca 15min idag(hoppas hon fortsätter sova tills imorgon bitti...).

Slänger in ett kort från Isas dopdag.
Kan värma med en somrig bild en kall dag som denna!

Pöss o kram!

RSS 2.0