"Finns det hjärterum så finns det stjärterum"

Idag har vi en slappardag. Isa har feber och Pasha och jag är helt slut efter gårdagens ettårskalas. Ja, det är sant. Min lilla gullunge fyllde ett år igår. Så det va tjugo personer här på kalas. Och jag kan säga att jag saknade våren och platsen på vår inglasade altan. Den är såå mycket värd när man har så små rum. Men det funkade bra ändå. Alla verkade nöjda och glada. Jag hade bestämt mej för att inte överdriva så det blev ett helt rosa kalas... Men det blev ganska rosa ändå=). Men rosa är fint=). Det bjöds på kyckling i ugn(med fetaost, cremefraiche, rödlök, persilja och skinka(som jag glömde=)) med ris och två ROSA prinsesstårtor. Det är himla lättvindigt med mat som gör sig självt. Men det är ändå lite stressigt med kalas och det är som dom säger, bäst att gå på andras.

Hela förra veckan va vi på Öppna Förskolan(som jag tycker är en jätte bra grej), förutom på torsdagen för då var vi med Christian och Arvid till Karlstad. Arvid och Isa fick sina första köttbullar med mos på Ikea!=) Lördag-Kalas, Söndag-Kalas och idag skulle Isa ha tagit ettårs vaccinet men hon har som redan skrivet feber. 39,5 i natt och 38,8 i morse. Så nu får hon sova. Så länge som hon vill.

Nä nu blir det lunch!

Allt börjar som någons dagdröm

Sitter här och funderar... Först och främst så håller jag på o letar efter hus. Vi funderar nämligen på att bygga... Så jag funderar och drömmer om hur det ska se ut. Vissa saker är redan klara, så som att det ska va ett 1 plans hus och vissa saker i köket(som jag tycker är det absolut viktigaste rummet i huset) och verandan osv... Jag har massa praktiska detaljer klara i mitt huvud helt enkelt. Men inte stilen osv.. "Det är lätt att inreda ett hus, men det är svårt att inreda ett hem", så brukar jag tänka. Man kan kolla på hemsidor, i tidningar, i andras hem, satsa på dyra saker osv och kopiera rakt av. Många gör så. Men jag vill att det ska vara vårt hem, det ska visa vilka vi är. Det ska va hemtrevligt, alltså kännas som ett hem. Jag gillar shabby chic stilen. Den neutrala, stilrena sorten. Har gjort det sen jag flyttade till min egna lilla lägenhet. Men under åren har det liksom blivit tråkigt. Allt känns blekt och lite uttjatat. Det har lite förlorat sin charm. Men samtidigt som jag hittar den där grejen som jag bara tappar andan av att kolla på(lite som min kärlek till skor), så kan jag liksom inte låta bli. Den måste hem till mej. Kan hända att jag har tröttnat pga att vårt lilla hus snabbt blev fullt och mina prylar liksom inte "gör sig" där... Ja, jag vet inte. Men jag saknar färg. Jag har min lilla ide´ i mitt huvud och den är "något" skarpare än nuvarande inredning... Ja vi får se hur tuff jag vågar vara.
Om det nu blir något av detta...

Med tiden kanske man vänjer sig vid tiden....?

Idag kom kusin vitamin(även kallad Therese) hit. Så vi har haft en bra dag. Förmiddagen gick åt att komma i ordning efter en väldigt jobbig natt. Igen. Mellan halv fyra och sju va jag vaken, mellan halv fyra och fyra va Isa vaken och skrek som en galning. Hon var även vaken med jämna mellanrum från det att hon somnade runt åtta tills hon vaknade helt. Hon sätter sig alltså upp och gråter en gång i timmen eller så, hela natten. Varje natt. Det är jätte jobbigt. Att få henne att somna är inte svårt längre. Men att få henne att fortsätta sova är desto svårare. Jaja, jag vet. Det är bara en period, det går över.
Men det är nu det är jobbigt. Men över till nåt trevligare. Hon går nu=). Mammas lilla lilla bebis har blivit så stor så hon går omkring här hemma. Säger "titta" och "hej". Jag säger det igen, och jag blir äldre varenda gång...:
-Det går fööör fort!Dammråttor i hörnen bevisar bara att man har roligare saker att göra.

Jag skiter i att mitt hem är rörigt av leksaker. Huvudsaken är att ungen leker och har kul.

Ingen faller längre än till marken

Idag skriver jag mitt 98:e inlägg.. Dock är det nog bara ca 3 som är bra eller ens lite intressanta. Men jag skriver iallafall, ibland.
Idag åkte vi skidor igen. Det gick bättre. Men jä....lar vad ont i benen jag har. Trots att vi bara åkte lite över 3km...!
Isa va hos farmor. Hon va där mellan kl.12-17 så vi fick en hel del gjort faktiskt. Åkte skidor, köpte thaimat, rensade skåp och lådor från saker som är farliga för Isa(verktyg, mediciner mm), drack kaffe och städade badrummet.
Sen kom lilla Isa hem. Kvällen avrundades med tacos och nu en film...
Ja, som vanligt med andra ord.
God natt!

Om vi ingen vinter hade, vore inte våren så angenäm.

"Se upp i backen...! Tre hål i nacken!" Va det så man sa? Jaja, nu har jag iaf provat de nya skidorna och jag va totalt värdelös. Det va inte som att cykla... Eller så kan jag inte det heller längre, vem vet.. Jaja, min svagaste punkt va ju helt oväntat konditionen och musklerna. Jag har inget av dessa två ganska viktiga ingredienser.... Jag ramlade som en skrämd fågelskrämma både bakåt, framåt och åt sidan... Haha! Så kom ju självklart "Familjen Craft" seglande i sina fina jackor och välvallade skidor när jag låg där som en säl och skrattade så jag höll på att dö, samtidigt som Dan skämdes så han höll på att dö.... Haha! Jag vet inte vad som hände. Det va ju Dan som skulle bryta nåt ben och få ont, alternativt åka in i en gran... Hm... Han åkte skidor med sina välpumpade överarmar skulle man kunna säga. Och det har jag inga, så det va självklart värre för mej. Jätte kul också att känna sig som nån i sällskapsresan eller så som en halvmil bakom fick skrika åt sin tävlingsinriktade sambo att "Daaaaan!! Daaaaan!!! Vääänta för helvete". Ja, jag sa "helvete" och "fan" just för att han inte lyssnade de 511 andra gångerna... Och det är ju inte jätte kul att åka ihop med nån som åker halva spåret före.

Jajajaja...

Va det förresten nån som kollade på "Sveriges Mästerkock" igår? Herregud... Ja det va pinsamt men jag hoppas det blir bättre längre in i tävlingen. Och den där tjötkäringen som kunde så mycket om ostar och Frankrike och gjorde en SOPPA som tävlingsrätt.. Jag hoppas verkligen att hon gör nåt jävligt bra nästa gång. Annars blir det himla pinsamt för dessa kockar när de ska förklara att de valde en person för att hon gillade franska och ost...=/

Nä, nu har jag ätit fem smörgåsar och en semla. Planerar att snart lägga mej så att de riktigt får fastna på magen under natten.

Go natt!


Det största problemet med att bli rik är att det kostar så mycket

Jobb idag. Huvudet känns som att det ska explodera. Vet inte om det är pga för lite sömn eller pga förkylning. Men i vilket fall så har jag köpt skidor idag och så fick jag mammas goda skaldjurspaj när jag kom hem. PLUS att Isa redan sover! Kan det bli bättre?? (sen att jag vill krama henne när jag kommer hem, det är en annan femma)
Åh nu sneglade jag lite åt vänster och får se att "Fångarna på fortet" går på teven. Typiskt!  Och mamma o pappa som kollar på tråååkiga "Stjärnorna på slottet"... Jaja, jag ska inte kolla för då somnar jag bara.
Dan är på Lasse Stefans idag... Herregud, det är så dåligt så man nästan hellre lyssnar på heavy metal..
Jag skulle så himla gärna vinna en miljon förresten.
Go natt!

Vackrast av dom vackraste!


Delad glädje är dubbel glädje

Idag va vi ute och åkte pulka.. Jag åkte inte så mycket men iallafall mer än de senaste 10åren..
Isa sov men kusin Alexander och faster Linda gungade och hade väldigt roligt(ända tils den gamla blev illamånde=)).(sen att jag blev rädd för den omtalade "köttbullen" behöver vi ju inte ens gå in på..)

Pasha fick inte heller va med men han hade redan haft snöbollskrig.

Jag, Dan o Isa va i Karlstad också. Det snöade som f-n hela vägen och jag va ganska nervös. Men det är jag alltid när Dan kör....!
Kollade på skidor, dom hade bara pjäxor och inga skidor och i Arvika va det tvärsom. Dock blir det väldigt dyrt om man inte köper "paketen". Får gå till Sportringen på lunchen under helgen istället.. Jag vill ju liksom ha skidor medans det är vinter..! Sen åt vi på Max(den enda snabbmatskjedja som är ok enligt mej).. Sen blev det en tur till Hammarö för att köpa barnmöbler och sen hem igen... Isa grät hela vägen hem... Phu...

Jag har en fundering som stör mej. Nej, funderingen stör mej inte, bara grejen som jag funderar på. Man har ju hört att vissa har fått sparken pga att de har skrivit på bla FB om saker som de tycker om sitt jobb. Man kan ju tycka att det ska finnas en viss moral och lojalitet. Jag skulle tex inte skriva de saker som dessa personer har skrivit. MEN, jag undrar vart yttrandefrihetslagen kommer in i bilden... Vad betyder det egentligen? Är det bara nåt som finns för media? Får inte privatpersoner säga vad dom vill och vad dom tycker? Får skvallerpressen hitta på saker hur som helst men vi får inte kritisera saker i vår vardag som finns, som vi ser och känner? Som tex vårt arbete. Nej jag undrar vart gränsen går. Vad får man skriva och vad får man inte. Vad får jag skriva och vad får jag inte.

Isa har förresten fått ärva sin brors Biabädd. Snällt va? Han ville ändå inte ha den...=P
(väldig viktigt mer reflexer i hallen också, det kan ju dyka upp en BIL)

Brorsan sover ju så mycket bättre uppe hos oss=).
Äpplet faller inte långt från trädet....?

Ja... Är vi lika eller?
Bekymmer är som små barn, ju mer man pysslar om dem desto bättre trivs de.

Ibland blir man lite rädd för sig själv. Det finns ju så otroligt mycket man vill ha. Som man redan har, fast man vill ha något bättre än det man redan har. Då blir det mycket grejer. Ibland funderar jag på hur mycket saker man har gjort sig av med sen man fyllde 20år... Och det är sjukt mycket. Tänk då en livstid. Inte konstigt att jorden mår illa. Men det är ju så kul med grejer, kläder, inredning, köksgrejer, just nu barnleksaker, ett tag kattsaker,kaningrejer, sen hundgrejer... Alltså man måste ju ha nån häst som har rymt... Men jag gillar saker. Men jag hatar att ha för mycket saker. Så det där går helt enkelt inte ihop... Så jag försöker ha en regel. När jag känner att det börjar bli trångt så kör jag ett lass till röda korset. Det är ju iallfall bra...?

Sitter nu och letar efter ett Labanbord. Såhär ser det ut:

Isa fick stolarna i doppresent och nu på födelsedagen önskar hon sig bordet.
Hade velat ha det i rött för hon har mest röda grejer... Men det fanns tydligen bara i blått, så det får bli ett blått!

Sen behöver jag längdskidor, systemkamera, Victorinoxknivar, Kitchen aid köksmaskin, en ny säng och ett nytt hus... Först kanske jag skulle utbilda mej och börja tjäna pengar.... Hm...

"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det."Jag har bara dig.
· Mitt liv varar bara i cirka 15 år.

· Skild från dig betyder sorg för mig, tänk på det när du skaffar mig.

· Ge mig tid att förstå vad det är du begär av mig.

· Gör mig tillitsfull, ty du är hela mitt liv.

· Var inte arg på mig för länge åt gången och spärra inte in mig som straff.

· Du har ditt arbete, dina vänner och nöjen, jag har bara dig.

· Tala till mig även om jag inte förstår dina ord, för din stämma översätter allt.

· Vet du att jag aldrig glömmer hur man är mot mig.

· Om du slår mig, tänk då på att mina tänder med lätthet kan krossa din hand, men jag använder inte min makt.

· När du blir irriterad på mig för att du själv har bråttom, tänk då på att jag kanske har ont i magen, kanske låg för länge i solen eller bara är trött och ledsen på allt.

· Ge dig tid med mig då jag blir gammal, ty även du blir gammal en dag.

· Var hos mig när jag har det svårt, ty allt blir lättare för mig om jag har dig.

· Glöm aldrig att det var du som valde att jag skulle komma till dig.

så dä så!


PS Hittade Sias barnkatalog här. Blev så glad när jag såg att de hade lagt in mer färg i kollektionen. Tjiohooo! DS

Nytt år, nya möjligheter!

2010
Var året då jag fick barn. Då jag de första månaderna inte jobbade en enda helg för första gången sen jag va 16år. Då jag insåg att sätta en annan persons bästa i främsta rummet kan va det enklaste som finns. Då jag insåg att ansvar kan va en panikkänsla som man vill krypa ur ibland. Året då jag för första gången skrek av lycka från botten av mitt hjärta. Året då jag gick insmörjd i spyor och bajs utan att bry mej(haha..). Året då jag vissa dagar glömt att äta och borsta tänderna och inte upptäckt det förrän på kvällen. Då jag blev en "sladdrig sparris"(citat av L.B). Då jag sa vad jag tyckte och blev halvt korsfäst. Då jag va på min första möhippa. Då jag slutade ha salt i maten. Då jag gjorde litervis av matpureér. Då jag tappade hälften av mitt hår. Då jag valde praktisk inredning istället för fin. Då jag arrangerade ett dop för första gången. Då jag blev livrädd för en förkylning. Då jag fick åka nerbajsad(nej JAG bajsade inte på mej) från Karlstad till Arvika. Då hela världen vändes uppochned och jag upptäckte mina starka och svagaste sidor. Då jag använde ca en liter handsprit. Då jag kände mej rik.

Och igår firades nyår. Lugnt och stilla men mycket trevligt. Fina raketer utanför varje fönster. Isa vaknade runt 23 och såg raketerna kl.00. Ögonen va stora och hon sa "titta". Under dagen gick hon sina första steg. En fin dag helt enkelt!
Men nu är jag glad över att december är slut och att det blir lite ordning på dagarna igen. Och lite ångest har jag över att Isa ska fira sin ettårsdag om 30dagar. Men samtidigt ska det bli väldigt kul!

Busen Isa och partyprissen Ludvig firar sin första nyår!Trerätters fick vi i oss(t.om Daniel von Kräsensork). Skaldjurscheesecake, kalkon med ugnsbakade rotsaker och choklad/vaniljpannacotta. Vi drack rödvin oxå, för syns skull! Dock tror jag allt va kvar i glasen i morse... Men vi försökte iallfall!
Lisa som har tagit korten och jag tyckte att hon tog så många fina så jag lägger in lite fler och hoppas att hon inte slår mej=).
Och Isa fick en Nyårshaklapp från Morsan & jag och den tackar vi än en gång för!


Gott nytt år!

RSS 2.0