Stark är den som kan le åt sin egen svaghet

Idag har vi haft kvalitetstid. Jag och Isa. Gött och välbehövligt. På morgonen bar det av till dagis, inskolning dag 5. Det gick bra. Isa bakade och lekte och allt fungerade helt enkelt bra. Efter det så gick vi och handlade åt gammelfarmor. Hon har precis flyttat så vi satte upp tavlor, adventsstjärna och fikade. Sen gick vi vidare till J, N och lilla S. J skulle låna en badbalja så jag Pasha och Isa traskade genom skogen. Det vad badbaljor, ungar och hundar överallt kändes det som.. Haha! Så idag har Isa ätit både ostbågar, vaniljbulle, choklad och druckit juice... Allt sånt som hon egentligen inte ska äta.. Men men, imorgon är en annan dag. Det har varit så rörigt med flytt och allt så ibland måste man bara få skämma bort henne.

I huset står det lite still idag. dan har ju börjat jobba och jag har fullt upp med unge och hund så idag bestämde jag mej för att inte stressa ang huset. Isas rum är klart(med det menar jag alltså själva renoveringsdelen, inte inredningsdelen), sovrummet är klart, men inte garderoben och det måste bli klart för att vi ska kunna använda sovrummet. Väggarna mellan vardagsrummet och köket är rivna, förutom den bärande delen. På fredag kommer förhoppningsvis byggubbarna och tar bort resten av väggarna och sätter upp limträbalk. Det ska bli VÄLDIGT spännande. Jag har inte tänkt så mycket på den "lilla" detaljen utan bara tänkt att "det ska bort", och så blir det... Så det är VÄLDIGT spännande=)=)=)! Sen så va jag tvungen att riva mitt älskade lilla skafferi... Sånt där fint gammalt skafferi (om man gillar sånt som jag gillar så tycker man att det är fint=)).. det blev inte bra att spara det helt enkelt. Det såg konstigt ut.. Så nu msåte vi göra nåt nytt skafferi och jag skulle kunna tänka mej något typ av hörnskafferi i den här formen, fast mindre:

Men vi får se hur det blir... Isa somnade när vi kom hem så jag har försökt skriva upp alla för och nackdelar med vårt förra kök. Och ritat en liten ritning på hur det ska se ut.. eftersom jag har gått restaurangutbildning, jobbat i kök och älskar att laga mat så är det absolut det viktigaste rummet i huset. Jag skulle lätt ha en miniteve och istället köpa nåt dyrare till köket. Dock håller nog inte Dan med om det=)

renovering del 1

Äntligen börjar det släppa. Att inreda ett hus igen, ett hem, vårt hem va inte så lätt. Förra gången va jag så säker. Inte så enkelt denna gång. Inte bara för att huset är 3ggr så stort som det förra utan för att det finns så otroligt mycket fint. Vitt känns inte lika självklart som förr, inte shabby chic stilen heller. Jag känner ett suug efter färg och Isas rum känns ju väldigt speciellt. Det måste liksom bli sådär operfekt-perfekt. Lekfullt och färgglatt och praktiskt... och framförallt säkert. Utan att bli jobbigt rörigt. Ska på julkväll hos Jolins 8/12 och hoppas på lite inspiration då! Både inför julen och renoveringen. Frågan är väl om vi ens hinner klart innan jul.. mycket hänger på byggfirman och när dom tänker sätta upp balk i taket. Man ska va glad att svärfar är gammal elektriker och att sambon är alltiallo och att man har familj och vänner som ställer upp. Så löser man det mesta!
Lilltjejen har fått öroninflamation, ögoninflamation och förkylning... Har aldrig varit med om att så mycket har krånglat under två veckor nån gång förrut. Och försäkringskassan ska vi inte ens tala om. Hujedamejj! Tur man har jobb, tycker synd om dessa stackars sjuka/arbetslösa själar som ska ha med dessa att göra varje dag. Hujedamejj igen!

RSS 2.0