"Den som är ödmjuk vet inte om det själv"

Jag läser allt möjligt om vikt och utseende på massa bloggar mm. Det handlar ju ofta om hur  alla vet vad som är bäst för andra. Och alla vet sanningens sanning... Nu senast läste jag i en blogg att "cravings" bara va ett påhitt av kvinnor. Kvinnan själv va i en tidig graviditet (då i början, när man kanppt har gått upp nåt och inte tror att man kommer bli så stor............ ).
Jag är likadan. Men min sanning ang. cravings är inte den samma. Jag tror att man blir sugen på sånt som man behöver. Tex så blev jag väldigt sugen på apelsiner under min graviditet. Det visade sig sedan att jag hade väldigt lågt järnvärde och c-vitamin hjälper kroppen att ta upp järnet från andra livsmedel. Jag älskade även morötter och ljuus choklad. Hatade nötkött, friterat och kaffe. Jag tycker att cravings är häftigt. Det visar verkligen vad kroppen är häftig! Lyssnar man ordentligt på signalerna den sänder ut när man är gravid så talar den sitt tydliga språk. Men det är ju min sanning och min kropp.

I vilket fall så blev det 50min på crosstrainern idag + situps och armhävningar... Armhävningarna går sådär för jag har fått nån knöl på handleden som gör förbaskat ont. Men i vilket fall så är jag jätte duktig=). Har ätit en massa godis idag dock... Känner riktigt hur sockret äter upp tänderna på mej. Men, men det är ju lördag. Lite tand-svinn får  man räkna med.....=/


puss o kram!

"Det lilla sorgeskåpet, det innersta själshushållets allra heligaste som bara öppnas om natten. Var och en har sitt"

Japp idag klappar jag mej själv på axeln! Bråååå Emma=)! 30min crosstrainer och 60situps.. Än är jag inte förlorad!

Klockan 05 i morse så satt jag uppe o skrev adresser på tackkort från dopet... Då hade jag rotat i det lilla "sorgeskåpet" så det räckte tyckte jag. Om jag ändå bara ska ligga o fundera så kan jag lika gärna göra nåt vettigt.

Iaf, tanken med bloggen är ju att jag ska få en sundare kropp. För att resultaten ska synas måste man ju va ärlig mot sig själv och andra... så här kommer ett kort från när jag va höggravid och två kort från hur jag ser ut nu. Med tanke på att jag inte börjat träna förän nu, 6 månader senare och ätit som en häst så ska jag nog va glad att jag inte är större. I vilket fall så tycker jag att det är ett rått kort där t.om en extra bilring syns=).

Helt ärliga mått:
Mage(under naveln, där jag är som tjockast)- 93cm
Lår-50cm
Rumpa-94cm
Extra bilring-80cm
Gäddhäng(biceps)-27,5cm



Det va första gången jag såg det(min nuvarande mage) på kort och det va inte kul. Men jag är ju fortfarande under 30år så hoppet borde inte va ute.
Adjö!

"Ack, endast dåren beräknar idag vad han skall göra imorgon. Morgondagen tillhör ej dig förrän den är lyckligt överstånden"

Så det så!

Men idag har jag haft en riktig skitdag(rent träningsmässigt)! Ingen motion alls förutom ett par timmars gående...  inne på Ikea =)... Och "maten" bestod till STOR del av socker. skit oxå... Men jag tar nya tag imorgon.... Fast det va ju alla visa ord ang morgondagen..
För övrigt så fick jag äntligen lite pengar från fk idag, observera; lite.
Serverades helstekt fläskfile´när jag kom hem förut och det uppskattades! Så jäkla gött när den har legat i hemgjord marinad ett dygn och är perfekt stekt. Han testade göra pommes duchesse oxå, men det gick inte lika bra. Men goda va dom ändå!
Annars har det regnat, regnat, regnat hela dagen så t.om hunden gick tillbaka o la sig i sängen vid lunch.. Och jag förstår honom. Vad deprimerande det är när det är grått o trist i flera dagar och regnet bara öser ner!
Nej, imorgon är det nya tider! Det är iaf säkert!
Puss o kraaam!




"sörj för din kropp, dock inte som om den vore din själ"

Ja det får väl va dagens visa ord.
Idag fick det bli en timmes rask prommenad och situps.. Tur att M tog med mej på en prommenad/terapi tur.
Jag har vid svaga tillfällen svurit över vad jobbigt det är med kompisar som tar all ens positiva energi och lassar över all negativ energi på en. Oftast får man inte en syl i vädret för att personen ska prata om sig själv, hela tiden. Ofta handlar det också om återkommande problem och att personen i fråga aldrig nånsin tar tag i saken. Man känner sig som ett gammalt ruttet äpple när personen har gått. Jag va den personen idag. Men M däremot är en riktig energispridare. Så många bra och rimliga råd har jag nog inte fått på 7år. Vad härligt det är när man känner sig 10kg lättare för att man har fått prata av sig, allt känns inte lika hopplöst längre. För det är ju faktiskt så, att det finns en lösning på det mesta.





"Verkligt mod är att utan vittnen göra vad man skulle kunna göra inför allas blickar"

Efter att ha blivit mamma så inser jag vad viktigt jag tycker att det är att sända ut rätt signaler. Jag vill inte va en mamma som tjatar om träning och mat och är totalt utseendefixerad. Det finns överallt ändå, så det måste väl va gott o slippa hemma åtminstone.. Eller? Att äta när man är hungrig och att träna för att man mår bättre. Det borde vara självklart.
Lagom är bäst.


"skjut aldrig upp det till morgondagen, som du kan göra idag"

Tanken med denna blogg är att jag ska ta tag i min träning som just nu är i princip obefintlig. Jag fick barn för 6månader sen så det är dags att ta tag i fläskmagen nu tycker jag =).


RSS 2.0