Äta bör man annars dör man

Här kommer mitt recept på en helt vanlig köttgryta:

1kg högrev med ben
1 flaska rödvin
oxfond efter smak (eller kalv om man gillar det bättre)
1/2- 1 kruka timjan
3 morötter
1/2 kålrot
1/2 rotselleri
1 palsternacka
1 lök
svartpeppar
salt

Skär rotsaker och lök grovt och fräs/bryn allt i omgångar i en gjutjärnsgryta. Ha i vin, fond(+vatten så att det precis täcker kött och rotsaker), salt, peppar och timjan. Låt grytan sjuda i ca 2 1/2h. Sen kan man lyfta ur grönsakerna och reda eller mixa endel av dem till såsen. Jag själv tar bort grönsakerna för att sedan reda såsen och hacka i lite ny o fräsch timjan.
Servera med ugnsbakade rotsaker.




Mitt tävlingsbidrag i månadens tävling på Kalasgott.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0