Äta bör man annars dör man
Här kommer mitt recept på en helt vanlig köttgryta:
1kg högrev med ben
1 flaska rödvin
oxfond efter smak (eller kalv om man gillar det bättre)
1/2- 1 kruka timjan
3 morötter
1/2 kålrot
1/2 rotselleri
1 palsternacka
1 lök
svartpeppar
salt
Skär rotsaker och lök grovt och fräs/bryn allt i omgångar i en gjutjärnsgryta. Ha i vin, fond(+vatten så att det precis täcker kött och rotsaker), salt, peppar och timjan. Låt grytan sjuda i ca 2 1/2h. Sen kan man lyfta ur grönsakerna och reda eller mixa endel av dem till såsen. Jag själv tar bort grönsakerna för att sedan reda såsen och hacka i lite ny o fräsch timjan.
Servera med ugnsbakade rotsaker.
Mitt tävlingsbidrag i månadens tävling på Kalasgott.com
1kg högrev med ben
1 flaska rödvin
oxfond efter smak (eller kalv om man gillar det bättre)
1/2- 1 kruka timjan
3 morötter
1/2 kålrot
1/2 rotselleri
1 palsternacka
1 lök
svartpeppar
salt
Skär rotsaker och lök grovt och fräs/bryn allt i omgångar i en gjutjärnsgryta. Ha i vin, fond(+vatten så att det precis täcker kött och rotsaker), salt, peppar och timjan. Låt grytan sjuda i ca 2 1/2h. Sen kan man lyfta ur grönsakerna och reda eller mixa endel av dem till såsen. Jag själv tar bort grönsakerna för att sedan reda såsen och hacka i lite ny o fräsch timjan.
Servera med ugnsbakade rotsaker.
Mitt tävlingsbidrag i månadens tävling på Kalasgott.com
Kommentarer
Trackback